Ministerul Apărării Naționale a trimis o aeronavă în Egipt, pentru a aduce în România 41 de cetățeni români fugiți din Gaza, dar călătoria lor are întârziere. Asta pentru că aeronava armatei s-a stricat, scrie digi24.ro.

Avionul marca Spartan a ajuns la Cairo, dar acolo, înainte de decolare, piloții au depistat o defecțiune tehnică. Așadar, decolarea a fost anulată, MAPN luând decizia să trimită un alt aparat de zbor în capitala Egiptului, cu piese de schimb.

Românii din Gaza ar fi trebuit să ajungă la București la ora 17, dar acum este clar că vor ajunge după miezul nopții.

„Prioritatea noastră e ca cetățenii români evacuați să ajungă în siguranță în România. Astfel de situații apar, nu este nimic ieșit din comun. Obiectivul este aducerea cetățenilor români și membrilor de familie în siguranță în România. Grupul a fost evacuat în urmă cu câteva zile, au reușit să treacă prin punctul de trecere de la Rafah, au ajuns la Cairo, iar acum se vor îndrepta spre România, când toate condițiile vor fi îndeplinite. Colegii mei sunt în permanentă legătură cu ei, le acordă toată asistența și protecția consulară de care au nevoie”, a declarat Radu Filip, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, la Digi24.

Potrivit MAE, cei 41 de români și membrii de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, în cursul zilei de 9 noiembrie, fiind preluați ulterior de către reprezentanții Ambasadei României în R.A. Egipt. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoțit apoi până la Cairo.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!