Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat, marţi, recursul declarat de avocatul Ioan Sava şi procurorii DNA Oradea, împotriva deciziei luate de Curtea de Apel Oradea.

Instanţa orădeană a dispus, pe 21 ianuarie, ca avocatul Sava, anchetat de DNA pentru şantaj la adresa judecătoarei Crina Muntean de la Tribunalul Bihor, să nu poată părăsi ţara pentru următoarele 30 de zile.

Măsura i-a nemulţumit pe procurori, care au propus arestarea avocatului, dar şi pe Ioan Sava, care se declară nevinovat. Ambele părţi au atacat decizia, iar dezbaterile s-au reluat, marţi, la Înalta Curte, unde ambele recursuri au fost respinse.

Totodată, însă, potrivit surselor BIHOREANULUI, avocatul a dezvăluit în faţa judecătorilor că mesajul ameninţător postat pe site-ul publicaţiei Informaţia de Bihor, şi pentru care a fost inculpat, nu a fost scris de el, ci de soţia sa, avocata Ana Daniela Sava, motiv pentru care este de aşteptat ca ancheta procurorilor să se extindă şi asupra ei.

Cert este că dezbaterile în privinţa măsurii preventive propuse de DNA Oradea s-au încheiat, decizia Înaltei Curţi fiind definitivă.

După cum se ştie, în urmă cu trei săptămâni, procurorii DNA l-au reţinut pe avocatul Ioan Sava pentru şantaj mediatic la adresa judecătoarei Crina Muntean, şefa Secţiei penale din Tribunalul Bihor, şi a copiilor ei, realizat printr-un site coordonat de jurnalistul Nicolae Pop.

Citiţi povestea noului dosar deschis pe numele avocatului în articolul: Şantaj la judecător: DNA caută autorii comentariilor ameninţătoare la adresa magistraţilor