Vlăduţ, fostul ministru al Sănătăţii din guvernul lui Florinel, se lăuda că a oprit finanţarea presei, stopând campania de vaccinare. Adevărul e că, atât timp cât vaccinurile nu se găseau şi listele de aşteptare erau foarte mari, nu se mai impunea aşa ceva. Numai că acum s-a schimbat situaţia.

Guvernul nu trebuie să convingă populaţia să se vaccineze, ci trebuie să lupte împotriva celor care susţin inutilitatea vaccinurilor şi inexistenţa bolii. Aşa că, dacă bagi nişte bani în gurile de tun mediatice adepte ale teoriei conspiraţiei, nu o vei face ca să le arăţi românilor beneficiile vaccinării, ci ca să opreşti televiziunile respective de la a-i populariza pe toţi papagalii deveniţi peste noapte mari epidemiologi.

Era imoral ca oamenii vaccinaţi să beneficieze de avantaje faţă de cei nevaccinaţi, numai pentru că ultimii nu au încăput pe liste. Dar de-acum înainte nu mai există pardon. Nu te vaccinezi? Stai cu masca pe figură, adio, concerte sau prezenţă în localuri! Vrei să călătoreşti? Atunci asumă-ţi şi carantina! Eşti cadru medical şi refuzi vaccinul? Păi, atunci să refuzi şi sporul de Covid, dacă tot nu crezi în existenţa bolii!

Doar jumătate din dascăli s-au vaccinat. Asta spune multe despre gradul de instruire a profesorilor, cei care au reuşit uluitoarea performanţă de a face ca aproape jumătate din elevi să fie analfabeţi funcţional. Chit că, în cazul de faţă, cred că e vorba mai mult de interes decât de prostie. Nu e mai mişto să stai acasă un an jumătate şi să mimezi predarea online decât să te trezeşti cu noaptea-n cap şi să mergi la şcoală, prin traficul infernal, pe vânt şi pe ploaie?

Având în vedere că în general românii nu au un respect prea mare faţă de lege, cred că se impune vaccinarea obligatorie. Chiar sub ameninţarea cu sancţiuni severe, nu vor fi mai mult de 70% din cetăţeni prinşi cu arcanul şi înţepaţi, dar măcar vom atinge imunitatea de turmă.