Un orădean în vârstă de 39 de ani a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală în formă continuată și delapidare, după ce a fost prins că nu şi-a înregistrat în contabilitate încasări de 2,9 milioane lei, ca să nu plătească dările către stat. Mai mult, într-un singur an, Dan Cristian Bogdan a delapidat peste 1,3 milioane lei din contul firmei pe care o patronează, transferând sumele în contul mamei sale, de unde apoi îi cheltuia în interes personal, inclusiv pe jocuri de noroc.

Potrivit unui comunicat transmis vineri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, bărbatul a ajuns în atenţia organelor de anchetă pentru "învârtelile" făcute la o firmă de construcții din Oradea.

Concret, spun anchetatorii, în perioada martie 2019 - februarie 2020, el nu şi-a înregistrat în actele contabile ale societății 43 de facturi fiscale emise pentru clienţii firmei, în valoare de 2.993.309 lei, încasări pentru care nu a plătit TVA și impozit pe profit datorate bugetului de stat, în valoare de 573.502 lei.

Totodată, bărbatul e acuzat că şi-a însuşit şi banii încasaţi de la parteneri. El a transferat peste 1,3 milioane de lei în contul mamei sale, sumele fiind ridicate, ulterior, prin retrageri ATM și cheltuiţi în interes personal. O mare parte din sumă a fost cheltuită în interes personal, inclusiv pe jocuri de noroc, zic sursele BIHOREANULUI

Orădeanul a fost reţinut pe 14 noiembrie, anul trecut, pentru 24 ore, după care a fost cercetat sub control judiciar. 

La efectuarea cercetărilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice care n-au reuşit să recupereze nimic din prejudiciu căci bărbatul nu are proprietăţi pe numele său. 

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!