Studenții, profesorii și personalul administrativ de la Universitatea din Oradea vor putea să se pregătească în străinătate.

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), instituția care gestionează programele Erasmus + în România, a anunțat selecția universităților eligibile pentru a derula asemenea programe și fondurile de care vor dispune în următoarea perioadă.

Universitatea din Oradea a primit alocări de 1,3 milioane de euro pentru programele de mobilitate, ceea ce o poziționează pe locul 9 în țară.

„Programul Erasmus+ este o componentă esențială a procesului de internaționalizare în care s-a angajat Universitatea din Oradea. Faptul că suntem în topul acestor alocări de fonduri este semnificativ pentru preocuparea corpului academic în ceea ce privește schimburile internaționale ale universității noastre”, a declarat prorectorul Sorin Borza, citat într-un comunicat al Universității.

Cea mai mare sumă a fost alocată Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, 5,2 milioane euro, urmată de Universitatea de Medicină din Târgu Mureș – 3,2 milioane euro. Universitatea București are o alocare de 2,4 milioane euro, iar cea din Iași de 2,3 milioane euro.

Vezi mai jos lista alocărilor pentru Erasmus+:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!