Petru Lucaci (foto), bărbatul din Hotar judecat deja pentru că a violat doi băieţi cu vârste de 12 şi 14 ani şi o fetiţă de 10 ani, obligându-i să întreţină relaţii sexuale şi între ei, a fost reţinut, joi, pentru 24 ore, pentru că ar fi oferit droguri unor adolescente şi le-ar fi determinat să întreţină cu el relaţii sexuale. El va fi prezentat la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă. În acelaşi dosar, procurorii DIICOT cer să fie trimişi în spatele gratiilor încă doi bărbaţi.

Cei trei indivizi, Petru Lucaci, Daniel Lingurar şi Tudor Marian Tuş, au fost reţinuţi, joi, de procurorii DIICOT Oradea, în urma a patru percheziţii domiciliare desfăşurate în Aleşd, Tileagd şi Aştileu.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, în urma percheziţiilor au fost ridicate patru persoane, pentru audieri, însă doar faţă de trei s-a dispus măsura reţinerii. 

Acuzaţiile aduse celor trei sunt, după caz, deținere și oferire de droguri de mare risc, îndemnul la consumul de droguri de mare risc, trafic de minori, act sexual cu un minor și efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

După cum a relatat, deja, BIHOREANUL, ancheta desfăşurată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Oradea, sub coordonarea DIICOT Oradea, a dezvăluit că, pe parcursul anului 2023, cei trei bărbaţi ar fi comercializat și oferit cu titlu gratuit droguri de mare risc, respectiv pulbere cristalizată (3-CMC). Drogurile au fost oferite inclusiv unor minori, cu o situație materială precară ori aflați în centre de plasament. 

În octombrie 2023, aceştia din urmă au racolat trei adolescente cu vârste de 15, 16 și 17 ani (două provenind dintr-un Centru de tip Familial) pe care le-au transportat și găzduit într-un apartament închiriat, unde le-au oferit cu titlu gratuit droguri de mare risc şi le-au îndemnat să le consume. De asemenea, procurorii susţin că pe două dintre fete le-ar fi determinat ca, în schimbul unei sume de bani și a unor cantități de drog, să întrețină cu ei relații sexuale.

Ulterior, tot în octombrie, acest an, apartamentul a fost vizitat de mai mulţi minori instituţionalizaţi cărora li s-au oferit, cu titlu gratuit, canabis și cristal (3-CMC, drog de mare risc), iar doi dintre adolescenţi au şi ajuns la spital, intoxicaţi cu substanţei psihoactive.

Petru Lucaci, de 33 ani, din satul Hotar, este judecat, deja, pentru abuzuri sexuale asupra minorilor. El este acuzat că a violat doi băieţi cu vârste de 12 şi 14 ani şi o fetiţă de 10 ani, obligându-i să întreţină relaţii sexuale şi între ei. Procesul se desfăşoară la Judecătoria Aleşd. 

UPDATE: Trimişi în arest!

Tribunalul Bihor a admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DIICOT pe numele celor trei bărbaţi şi i-a trimis în spatele gratiilor pentru o perioadă de 30 zile. Conform soluţiei postate, pe scurt, pe portalul instanţei, în cazul lui Daniel Lingurar, acuzaţiile sunt de cumpărare, deţinere, oferire de droguri de mare risc, îndemn la consum de droguri de mare risc, trafic de minori, act sexual cu un minor. Pentru Tudor Marian Tuş s-au reţinut infracţiunile deţinere, oferire de droguri de mare risc, fără drept, îndemn la consum de droguri de mare risc, trafic de minori, act sexual cu un minor. La rândul său, Petru Lucaci este inculpat pentru deţinere, vânzare, oferire de droguri de mare risc, fără drept, vânzare de droguri de mare risc, fără drept, vânzare, cumpărare de droguri de risc şi de mare risc, fără drept, operaţiuni cu substanţe cu efecte psihoactive. Măsura dispusă nu e definitivă. Ea poate fi contestată în termen de 48 ore de la comunicare şi, în acest caz, solicitarea va fi reanalizată şi de Curtea de Apel Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!