Bărbatul care a murit, miercuri seară, ars de viu în urma unui incendiu care i-a cuprins adăpostul improvizat în gangul unui bloc din centrul Oradiei, a fost identificat de poliţişti, iar medicii legişti au stabilit şi cauza morţii. 

Este vorba de un orădean în vârstă de 62 ani, care înnopta des la subsolul blocului situat în imediata vecinătate a Pieţei Cetate şi a Catedralei ortodoxe Învierea Domnului din centrul civic.

"Victima a decedat intoxicată cu monoxid de carbon. Avea arsuri de gradul ll şi lll pe corp, depuneri de fum pe căile respiratorii superioare. Nu s-au găsit urme de violenţă pe corp", a declarat, joi, pentru BIHOREANUL, șefa Serviciului de Medicină Legală Bihor, dr. Camelia Buhaş. 

Medicii legişti au prelevat probe de sânge din organismul bărbatului, care urmează să fie analizate, suspiciunile anchetatorilor fiind că acesta a consumat alcool în seara în care a murit şi apoi a adormit cu ţigara în gură.

"Victima purta haine din material supraelastic şi s-a acoperit cu materiale similare, care s-au aprins. Nu s-au găsit substanţe acceleratoare de foc", au explicat surse din anchetă. 

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, bărbatul a murit miercuri seară, în jurul orei 18.30, după ce a fost cuprins de flăcări.

Focul a fost observat de un locatar din bloc, aflat în preajmă, care a sunat imediat la 112. Pompierii au stins flăcările, însă, din nefericire, victima nu a mai putut fi salvată, medicul declarând decesul acesteia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!