Bărbatul care a incendiat săptămâna trecută un autoturism pe strada Aluminei din Oradea, fiind plasat iniţial sub control judiciar de Judecătoria Oradea, a fost arestat preventiv, luni, de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor, care a admis contestaţia formulată de procurori împotriva măsurii iniţiale. 

Verdictul Tribunalului Bihor este definitiv şi, ca atare, incendiatorul a fost încarcerat în Arestul Poliţiei Bihor pentru 30 de zile.

După cum BIHOREANUL a mai scris, bărbatul, Samuil Andrei Rogojan, 28 de ani, a incendiat în seara zilei de 17 octombrie maşina unui orădean cu care era în conflict. Bărbatul a aruncat lichid inflamabil în interiorul autoturismului care era parcat pe stradă. În urma incendiului provocat, maşina orădeanului cu care Rogojan era în conflict a fost distrusă în totalitate, iar alte două din vecinătate au fost avariate.

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pe 20 octombrie, sub acuzația de distrugere prin incendiere şi, în aceeaşi zi, a fost prezentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cu propunere de arestare preventivă. Solicitarea a fost respinsă, însă, de magistrat, care a dispus ca bărbatul să fie plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, având interdicţia de a părăsi Oradea, de a se apropia de proprietarul maşinii, de familia acestuia şi de martori, să participe la adunări publice, să deţină, să folosească şi să poarte arme. 

Soluţia a fost contestată de procurori la Tribunalul Bihor, unde a fost schimbată, instanţa dispunând arestarea preventivă a lui Rogojan pe o perioadă de 30 de zile. Între timp, ancheta este continuată de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea, sub supravegherea unui procuror.