Bărbatul din Bihor care a fost împuşcat, vineri, în cap în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată într-o pădure din zona Remetea este pădurar în Meziad, se numeşte Marius Laza (foto), are 46 ani şi e tatăl a trei copii, spun sursele BIHOREANULUI. Partida de vânătoare la care au participat acesta şi bărbatul care l-a împuşcat, Sebastian Bologa, a fost una ilegală, a confirmat reprezentantul AJVPS Bihor, Sorin Ile, dar şi Poliţia Bihor.

Duşi la audieri

"Nu este autorizată vânătoare pe fondul respectiv. Am fost acolo, nu am apucat să văd prea multe, deocamdată nu m-au lăsat (n.r. - poliţiştii). S-a întâmplat în pădurea de la Remetea către Meziad. Victima a fost vânător la noi în asociaţie, până în urmă cu doi ani, când s-a mutat în altă asociaţie. Cel care a tras, Bologa Sebastian, este membru şi în prezent. Dar nu ştim cu ce armă a tras, nu ştim câţi au fost, la ce vânat au mers. Până nu termină Poliţia cercetările, nu vom putea stabili", a declarat pentru BIHOREANUL Sorin Ile, reprezentant al AJVPS Bihor. 

Sursele ziarului arată că poliţiştii l-au dus la audieri atât pe cel care l-a împuşcat accidental pe Marius Laza, cât şi alte persoane. Între cei audiaţi s-ar număra şi fostul primar al comunei Remetea, Ştefănică Adrian, care s-ar fi aflat în zonă. El a susţinut că nu a participat la vânătoare, ci ar fi fost chemat la faţa locului după accidentul de vânătoare. 

Poliţia: Vânătoarea nu era autorizată

Vineri după amiaza, Poliţia Bihor a emis un comunicat legat de acest caz, arătând că partida de vânătoare era neautorizată, dar că cei doi bărbaţi (victima şi cel care a tras) deţin legal arme. 

"Vineri, 7 mai a.c., în jurul orei 13.24, poliţiştii Secţiei nr.2 de Poliţie Rurală Beiuş au fost sesizaţi în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor prin S.N.U.A.U. 112 că, într-o pădure de pe raza localităţii bihorene Remetea, a avut loc un accident de vânătoare, în urma căruia un bărbat a fost împuşcat accidental", se arată în comunicatul IPJ Bihor. 

Potrivit documentului, în urma primelor cercetări efectuate la faţa locului de poliţiştii Secţiei 2 de Poliţie Rurală Beiuş împreună cu poliţiştii Serviciului Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase s-a constatat că "evenimentul s-a produs pe un fond de vânătoare pe care se desfăşura o partidă de vânătoare neautorizată, în cadrul căreia un bărbat de 46 de ani, din localitatea Meziad, judeţul Bihor, ar fi fost împuşcat accidental, în zona capului, de un bărbat de 40 de ani, din comuna Remetea, judeţul Bihor. Cei doi bărbaţi erau deţinători legali de arme de vânătoare". 

Amintim că bărbatul de 46 de ani, Marius Laza, a fost transportat cu elicopterul la spital, unde a intrat în sala de operaţie, fiind în stare critică. 

Cercetări pentru vătămare din culpă şi braconaj

Cercetările în acest caz continuă şi sunt efectuate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, "sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, uz de armă şi braconaj", urmând ca, în cadrul anchetei să fie documentate toate aspectele cu privire la împrejurările în care s-a produs evenimentul şi cele în care a fost organizată partida de vânătoare.