Cu o altă atitudine faţă de primul joc, cel de duminică, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au făcut un meci mult mai bun marţi seara, în cel de-al doilea duel al finalei Ligii Naţionale, când au condus trei sferturi din partida de la BT Arena cu campioana U BT Cluj, dar au trebuit să se recunoască din nou învinşi. Partida s-a încheiat cu scorul de 74-69 în favoarea gazdelor.

Roş-albaştrii au început foarte bine jocul, au marcat primele cinci puncte, după care s-au distanţat la nouă puncte. Cu Kris Richard „vioara întâi”, CSM CSU a făcut un prim sfert foarte bun, pe care şi l-a adjudecat cu scorul de 26-22.

Apărarea orădenilor a funcţionat bine în secvenţa secundă, când au continuat să rămână la conducere, ba mai mult s-au distanţat la şase puncte la jumătatea partidei, scor 42-36.

După pauza mare, gazdele au revenit mai bine în joc, U BT trecând la conducere, numai că reacţia elevilor antrenorului Cristian Achim nu s-a lăsat aşteptată. Kris Richard și Cătălin Baciu au punctat pentru a readuce Oradea în avantaj. Astfel, şi în ultima pauză orădenii au intrat în avantaj pe tabelă, cu scorul de 55-54.

Faptul că echipa clujeană este una foarte redutabilă s-a văzut bine în sfertul IV, când gazdele au realizat un parţial de 11-2 încă din primele minute şi au trecut la conducere. CSM CSU Oradea a luptat în continuare, s-a apropiat la două puncte pe tabelă, dar clujenii au reacţionat şi ei şi au rămas în avantaj până la final, pentru a câştiga cu 74-69.

Astfel, scorul general al finalei a devenit 2-0 pentru U BT Cluj, dar seria partidelor se va muta la Oradea, unde sâmbătă, 18 mai, şi luni, 20 mai, vor avea loc următoarele două dispute.

În partida de marţi seara din BT Arena, Kris Richard a fost din nou cel mai eficace jucător al CSM-ului, cu 16 puncte, în timp ce Donatas Tarolis şi Cătălin Baciu şi-au trecut în cont câte 10 puncte, iar Toddrick Gotcher și Nijal Pearson au contribuit şi ei cu câte 8 puncte. De la gazde, Emanuel Cățe a marcat 18 puncte, fiind principalul marcator.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!