Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea au pierdut, vineri seara, și cel de-al doilea joc din deplasare al semifinalei cu CSO Voluntari.

Din păcate, din nou vicecampionii au avut o prestație modestă și au trebuit să se recunoască învinși la final, în partida disputată la Sala Sporturilor Gabriela Szabo din Voluntari, cu scorul de 77-87.

Jocul a fost controlat de gazde, care s-au desprins încă din start, iar la capătul primelor zece minute ilfovenii conduceau cu scorul de 27-19.

Echipa din Voluntari s-a desprins chiar la 14 puncte în debutul sfertului secund. Orădenii au mai redus din handicap, apropiindu-se la şase puncte, după ce a ieşit la rampă Kris Richard, dar înainte de pauza mare gazdele şi-au mărit din nou avantajul şi la jumătatea disputei conduceau cu 48-38.

Nici pauza mare nu a fost un sfetnic prea bun pentru roş-albaştrii, pentru că în sfertul III ei au fost depăşiţi cu regularitate de adversari, care s-au desprins şi mai tare şi, în ultima pauză au intrat cu un avantaj de 14 puncte, scor 73-59.

Din păcate, şi ultimul act a fost controlat de formația antrenată de Ainars Bagatskis, după cum au recunoscut şi reprezentanţii clubului orădean pe site-ul oficial, cei de la CSO Voluntari rămânând în avantajul consistent luat pe tabelă.  Cum „roș-albaștrii au rămas datori în ambele faze ale jocului”, aşa după cum au precizat şi oficialii CSM-ului, partida s-a încheiat cu victoria formației locale, cu scorul de 87-77.

Ca urmare, după ce a condus cu 2-0 la general, în urma jocurilor de acasă, echipa orădeană de baschet s-a văzut acum egalată în această serie a semifinalei Ligii Naţionale cu CSO Voluntari.

Totul se va decide marţi, 7 mai, când la Oradea Arena va avea loc meciul al cincilea din această serie. Deocamdată nu a fost stabilită ora de start a meciului care va decide cea de-a doua finalistă.

Vă reamintim că U BT Cluj Napoca este calificată deja în ultimul act, după ce a dispus cu 3-0 la general de FC Argeş Piteşti.

În meciul de vineri seara de la Voluntari, Kris Richard a fost cel mai eficace jucător al CSM-ului, cu 21 de puncte. L-au urmat: Lennard Freeman cu 12 puncte şi Donatas Tarolis, autor a 11 puncte. De la echipa ilfoveană, Trevon Allen a fost principalul marcator, cu 23 de puncte, în timp ce KeyShawn Feazell a înscris 15 puncte.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!