Echipa de baschet CSM CSU Oradea a câştigat, joi seara, meciul din deplasare cu BCMU FC Argeş Piteşti şi, astfel, a obţinut bronzul în ediţia 2021-2022 a Ligii Naţionale. 

La fel ca cel de acasă, şi meciul de la Piteşti a fost unul dominat de echipa orădeană. Partida s-a încheiat cu scorul de 93-61.

Lipsiţi în continuare de câţiva jucători de bază, argeşenii nu au putut emite nici de această dată prea multe pretenţii, după zece minute CSM CSU Oradea având un avantaj de nouă puncte, scor 25-16.

Apoi, în debutul secvenţei secunde, bihorenii au depăşit avantajul de zece puncte, însă gazdele au reacționat și s-au apropiat la șase puncte în minutul 14. Totuşi, CSM-ul a revenit la o diferenţă considerabilă, intrând în pauza mare cu avantajul de 48-27.

Elevii antrenorului Cristian Achim au ajuns să se desprindă apoi şi la 25 puncte pe tabelă, dar piteştenii au reacţionat, reducând din deficit şi apropiindu-se la 59-44 în minutul 27.

Pe finalul sfertului III „roş-albaştrii” nu au prea mai reuşit să puncteze, iar în ultima pauză s-a intrat cu scorul de 64-51 în favoarea lor.

În debutul ultimului sfert, gazdele s-au apropiat şi mai tare pe tabelă, scor 66-56, însă a urmat un parțial de 6-0 prin care CSM-ul s-a distanţat din nou, după care chiar a crescut ecartul la un maxim de 30 puncte în penultimul minut. S-a încheiat cu 93-61, iar CSM CSU Oradea a câştigat finala mică cu 2-0 la general, terminând şi în acest pe podiumul Ligii Naţionale şi intrând în posesia medaliilor de bronz.

„Încheiem sezonul victorioşi şi cu medalia de bronz la gât. Vă mulţumim că ne-aţi fost alături la rău şi la bine pe decursul anului şi abia aşteptăm să ne revedem!", au transmis, după victorie, reprezentanţii CSM Oradea.

Este cea de-a treia medalie de bronz obținută de roș-albaștri în Liga Națională după cele din 2013 și 2017, respectiv a 8-a clasare pe podiumul campionatului național în istorie.

Prin prisma clasării pe locul 3, CSM CSU Oradea şi-a obținut dreptul de a participa din nou FIBA Europe Cup.

În partida de joi seara de la Piteşti, Alex Gavrilovic a fost cel mai eficace jucător al CSM-ului, cu 24 de puncte. L-au urmat: Garlon Green, cu 18 puncte şi Dovis Bickauskis, autor a 10 puncte. De cealaltă parte, de la echipa piteşteană, Goran Gajovic a fost principalul marcator, cu 15 puncte.

Cu acest meci, pentru echipa de baschet orădeană și-a încheiat sezonul competiţional, urmând o perioadă de pauză şi una de transferuri. Este de aşteptat ca lotul pentru sezonul următor să se reunească în luna august.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!