13 oferte a atras Primăria Oradea la licitația organizată pentru reabilitarea parcurilor 1 Decembrie și I. C. Brătianu. Lucrările, care vizează în total refacerea a circa 14 hectare de spații verzi, sunt estimate la 78,3 milioane lei, echivalentul a 15,7 milioane euro.

Cea mai mare parte a acestora va implica refacerea unei suprafețe de 7,8 hectare de teren din Parcul 1 Decembrie, pentru suma de 51 milioane lei.

Pentru acest pachet de lucrări din cadrul licitației concurează șapte asocieri de firme: Construcții Bihor cu ACI Cluj și subcontractanții Adidem Gardener și Mogatech Energy; Costa VOC Impex și Asfamixt cu Helion Security, Rel-Mont, Gaia Bio Systems și Aqua Design; Drumuri Bihor și Drum Asfalt cu Ritmoteh, Kaluna, Aqua Design, Al. Se. Ro Impex și Porfido ed Arte Consorzio Stabile; Gavella Com, Construcții Erbașu, Procons Group, Nedea Const, Simacek Facility Services Ro și Ritmoteh, Porfido ed Arte Consorzio Stabile și Aqua Design; Global Industrial și Frasinul cu Ritmoteh, Sport Play Systems și Aqua Design; Nord Conforest cu Intercom Energy, Infocomm Systems, Antrepriza de reparații și lucrări ARL Cluj și Ritmoteh; Ro-Verde Landscaping și Garden Center Group, cu Cris Garden, General Security și Street Lighting. 

În lotul care vizează reabilitarea Parcului I. C. Brătianu, lucrările de 27,2 milioane lei sunt dorite de șase asocieri: Construcții Bihor cu ACI Cluj și subcontractanții Adidem Gardener și Mogatech Energy; Costa VOC Impex și Asfamixt cu Helion Security, Rel-Mont și Gaia Bio Systems; Flodor Transcom cu Acom Distribuție, Expertcom și Mapet Group; Nord Conforest cu Intercom Energy, Infocomm Systems, Antrepriza de reparații și lucrări ARL Cluj și Ritmoteh; Procon Group cu Gavella Com, Construcții Erbașu, Simacek Facility Services RO și Aqua Design, Netenerg Services și Ritmoteh; Ro-Verde Landscaping și Garden Center Group, cu Cris Garden, General Security și Street Lighting. 

Ambele zone verzi vor fi reabilitate integral, Primăria propunându-și să amenajeze atât în 1 Decembrie, cât și în Brătianu zone diferite dedicate copiilor și adulților. În plus, Brătianu va avea și tiroliană și zonă de aventură, iar parcul din centrul Oradiei o fântână din pardoseală.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!