Ilie Bolojan devine motiv de contre între PNL și USR, după ce Elena Lasconi a spus că l-ar propune premier dacă ar ieși președintă. Liderul și candidatul PNL la prezidențiale, Nicolae Ciucă, consideră că, prin această afirmație, Elena Lasconi „a găsit o ancoră prin care să se apropie de PNL”, adăugând că și el îl apreciază foarte mult pe liderul CJ Bihor, dar că acesta a refuzat „din motive personale” să fie prezentat ca posibil viitor premier liberal.

Președintele PNL a dat un răspuns dezlânat în emisiunea online „Gândul. În opoziție”, cu Denise Rifai, când moderatoarea l-a întrebat cum comentează afirmațiile Elenei Lasconi referitoare la alegerea lui Ilie Bolojan ca premier. 

„Aici nu mă bag, este o chestiune de valori şi calităţi ale... Eu vorbeam de apartenenţa politică. Ilie Bolojan este un lider al PNL pe care îl apreciez foarte mult şi mă bucur că şi doamna Lasconi îl apreciază foarte mult. Este un semn că doamna Lasconi a găsit o ancoră prin care să se apropie de PNL. Dar staţi un pic, discutăm despre un partid care la alegerile locale a obţinut 8 la sută şi unul care are 30 la sută. Doamna Lasconi este pe val, iată ce imagine frumoasă, este pe val pentru că este un fel de new entry în politica din ţara noastră”, a spus Nicolae Ciucă, citat de agenția de știri News.ro. 

El a continuat, spunând că Ilie Bolojan a refuzat din motive personale propunerea PNL de a fi în tandem cu Ciucă în posibile roluri de premier-președinte. 

„Faptul că (n.r. Lasconi) s-a referit la domnul Ilie Bolojan nu a făcut altceva decât să folosească absolut printr-un ricoşeu politic intenţia noastră de a-l fi numit pe Ilie Bolojan prim-ministru. Doar că Ilie Bolojan, din motive personale, la vremea când noi am vrut acest lucru, a zis „dom'le, sunt trecut prin prea multe chestiuni””, a declarat Ciucă, citat de agenția menționată.

Candidata USR, Elena Lasconi, a declarat că, dacă obține cea mai înaltă funcție în stat, îl va propune pe Ilie Bolojan pentru cea de prim-ministru. „Îl apreciez enorm”, a spus Lasconi. „Eu cred că în funcția de prim-ministru ar trebui să fie un om cu multă experiență în administrație și nu cunosc pe altcineva care să aibă mai multă experiență în administrație decât domnul Bolojan”, a declarat miercuri Elena Lasconi, invitată în emisiunea „Jurnalul de Seară” de la Digi 24.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!