Să facem un exercițiu de imaginație și să ne închipuim că Ilie Bolojan ajunge premier. Vă propun o cronologie a cinci zile după această numire.

Ziua 1:

Ilie Bolojan, după modelul deja bine cunoscut, dă afară jumătate din angajații consiliilor județene. Conducerea PNL decide formarea unui comitet pentru puparea noului premier, a cărei conducere e încredințată europarlamentarului Rareș Bogdan. Bolojan taie fondurile pentru cherosenul avionului privat care-l plimbă pe Iohannis prin lume.

Ziua 2:

Cei dați afară din consiliile județene sunt angajați de urgență pe la primăriile de comune. Bolojan se enervează, desființează și jumătate din primării, precum și 80% din agențiile guvernamentale, unde este cantonat activul de partid.

Ziua 3:

Cele 12 servicii secrete acuză premierul că, pe lângă activul de partid, le-au fost date afară și nevestele, odraslele și amantele. La refuzul premierului de a renunța la tăieri, apar în presă adresele exacte ale celor 23 de vile ale lui Bolojan, precum și patru diagnostice cu bolile de la spitalele din Viena. Cel puțin 43 de femei declară că au fost hărțuite de Ilie, jumătate din ele din Ansamblul Folcloric, iar informațiile sunt imediat popularizate la televiziunile ciutacilor și altor cornute.

Ziua 4:

Nulitatea lustruită de la Cotroceni intervine pentru asigurarea stabilității în țară. Îl propune pe Ciolacu președinte și pe el însuși premier, după care declară deschis sezonul de schi 2024-2028.

Ziua 5:

Lichelele din echipa câștigătoare a PNL - Rareș Flutur Bode - îl acuză pe Bolojan că a întinat nobilele idealuri ale liberalismului și nemuritorul slogan: Prin voi înșine! Bolojan preia ABC-ul din Aleșd, dar din prima zi de funcționare Marcel Boloș îi trimite controlul pe cap.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!