Compania Naţională de Investiţii a semnat contractul cu constructorul pentru reamenajarea bazei sportive Motorul din Calea Clujului. Investiţia se va ridica la 6,5 milioane lei.

Anunţul a fost făcut miercuri, de ministrul Dezvoltării, bihoreanul Cseke Attila, pe Facebook. "Terenul de sport de pe Calea Clujului, fostul teren Motorul, va fi reabilitat, cu o finanţare de aproape 6,5 milioane lei asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Compania Naţională de Investiţii a semnat contractul cu constructorul", a anunţat Cseke.

Potrivit ministrului, baza sportivă reabilitată va avea un teren de fotbal, un teren multifuncţional marcat pentru handbal, tenis, volei şi baschet, o clădire de vestiare, precum şi parcări şi zone verzi.

"Terenul de fotbal va fi de 68 x 105 metri, iar cel multifuncţional va măsura 26 x 44 metri. În clădire vor fi vestiare pentru sportivi şi antrenori, grupuri sanitare, cabinet medical, birou administrativ şi magazii pentru materiale sportive. Terenul va putea fi folosit şi în nocturnă datorită aparaturii de iluminat", a transmis ministrul.

Gradenele vor avea 500 de locuri pentru spectatori şi 20 de locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi.

După cum BIHOREANUL a mai scris, municipalitatea orădeană îşi doreşte amenajarea unui complex sportiv în Calea Clujului. Pe lângă actualul stadion care va fi reabilitat şi extins în imediata vecinătate, vor mai fi construite încă trei terenuri de fotbal, astfel încât, în final, aici să funcţioneze o bază sportivă pe o suprafaţă de circa 13.000 metri pătraţi. Şi aceste investiţii ar urma să fie finanţate de CNI.