Lucrările de reabilitare a bazinului olimpic „Ioan Alexandrescu” din Oradea sunt finalizate în proporție de 75%.

Au finalizat amenajările exterioare

Potrivit unui comunicat al Primăriei, bazinul închis pentru lucrări anul trecut ar urma să fie redat sportivilor orădeni și publicului larg în luna decembrie.

„Complet reabilitat și modernizat, Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu ar urma să-și redeschidă porțile la finalul acestui an. În prezent, 75% dintre lucrări sunt finalizate și continuă cu renovarea cuvei, precum și cu realizarea diverselor instalații necesare cum ar fi cele sanitare, termice și de ventilații”, se menționează în comunicat.

Până în prezent, constructorii au finalizat amenajările exterioare, de la montarea acoperișului de policarbonat la refacerea accesului la bazin și a parcărilor, au realizat în proporție de 95% lucrările interioare la instalațiile sanitare, termice și de ventilații și în procent de 75% intervențiile la instalațiile electrice, cele de curenți slabi și cele de semnalizare la incendiu.

„Se mai lucrează încă la instalațiile sanitare, termice și de ventilații, instalațiile electrice, curenți slabi, semnalizare incendiu, amenajările interioare și la reabilitarea cuvei”, au mai transmis comunicatorii Primăriei care au precizat că „investiția ar trebui să fie gata în luna decembrie a acestui an”.

Mai modern și economicos...

Odată finalizată investiția, „se vor diminua consumurile generale, respectiv vor scădea pierderile de apă tehnologică pentru funcționarea bazinului, se va îmbunătăți sistemul de iluminat, ventilație și încălzire în zona bazinului și vestiare, asigurând un climat optim în special în sezonul friguros”.

În urma lucrărilor, bazinul olimpic va putea organiza competiții de înot pentru sportive la standard ale Federației Internaționale de Natație, precum și activități de agrement pentru publicul larg în condiții de siguranță.

Capacitatea arenei în cele două gradene este de 828 de locuri pentru spectatori și 11 locuri pentru oficiali.

Lucrările, în valoare de 16,6 milioane lei fără TVA, sunt realizate de asocierea formată din firmele Sport Play Sistems și MBS Group care a și construit bazinul olimpic pe timpul fostului primar Petru Filip.