Bihorul se află pe locul 6 în topul celor mai vizitate județe din țară, după cum arată informațiile furnizate de Institutul Național de Statistică, pentru Hotnews.ro.

Conform sursei citate, care folosește date privind numărul de turiști din primele 6 luni pe fiecare județ în parte (foto jos și în galerie), Bihorul a fost vizitat în lunile ianuarie-iunie de 424.486 de turiști.

Județul nostru este al șaselea în clasament, după București (locul 1, cu 1.573.205 turiști), Brașov (1.213.635 turiști), Cluj (568.238), Prahova (502.051) și Constanța (475.764), respectiv înaintea unor județe cu tradiție în domeniu, precum Sibiul (locul 7, cu 405.838 turiști) sau Maramureș (locul 13, cu 210.942 turiști).

La coada clasamentului se află județe precum Sălaj (28.318 turiști), Olt (27.189), Giurgiu (21.260), iar pe ultimul loc se află județul Teleorman (3.853 turiști).

„Pe site-ul Consiliului Județean Teleorman, scrie că potențialul turistic nu este unul impresionant, în principal fiind practicat turismul de tranzit și agrement”, se precizează pe site-ul HotNews.ro.

„Se pot practica în condiții deosebite pescuitul și vânătoarea. Datorită configurației sale geografice – câmpie traversată de ape, principalul punct de atracție este fluviul Dunărea și lunca sa, care este de o frumusețe aparte, fiind zona cu cele mai generoase (sic!)”, notează autoritatea județeană.

Ca fapt divers, pe site-ul Consiliului Județean Bihor, la capitolul turism, apar menționate „frumuseţea şi bogaţia carstică şi de biodiversitate a Munţilor Apuseni, resursele balneare exploatate la Băile Felix şi 1 Mai, şi nu numai, patrimoniul construit al Oradiei şi diversitatea tradiţiilor şi manifestărilor culturale permit un panou variat de activităţi turistice”, Parcul Natural Cefa, Podgoriile Diosig, Zona Avenului de la Betfia, zona Roșia cu peșterile ei, Stâna de Vale, dar și drumețiile prin munții Apuseni

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!