Bihoreanul Marcel Boloș a depus, marți seară, jurământul pentru funcția ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene. Demersul a avut loc după ce, înainte cu o zi, premierul Nicolae Ciucă a trimis la Cotroceni propunerea privind numirea lui Boloș, iar președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire.

Ceremonia a început în jurul orei 18, cu Imnul României (video jos).

”Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”, a rostit Marcel Boloș.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, în ultimele săptămâni, Boloș a ocupat două funcții de ministru (al Cercetării, Inovării şi Digitalizării și al Investiţiilor şi Proiectelor Europene), însă pe 21 aprilie PNL a luat decizia să îl mențină la Fonduri Europene, domeniu în care bihoreanul are experiență. De altfel, el a fost și consultant onorific al premierului în acest domeniu.

Tot marți, a depus jurământul și Sebastian Burduja, care a preluat de la Boloș portofoliul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Burduja (foto stânga) este șeful organizației PNL din Sectorul 1, și fiul unui fost vicepreședinte al Bancorex.

Foto: INQUAM Photos Octav Ganea

În vârstă de 53 de ani, Boloş este familiar cu domeniul fondurilor europene, fiind considerat un bun specialist în gestionarea finanțărilor de la Bruxelles.

 După ce a condus cu succes Direcția de Manangement Proiecte cu Finanțare Internațională din Primăria Oradea, între altele, el a mai fost ministru al Fondurilor Europene, în guvernul Ludovic Orban. 

Până la începutul acestui an el a fost director al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, dar şi consilier onorific al prim-ministrului Nicolae Ciucă pe problematica gestionării fondurilor europene.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!