Bihoreanul Marcel Boloș, care ocupă în prezent funcția de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a fost desemnat să conducă, interimar, și Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Asta, după ce fostul ocupant al funcției, Dan Vîlceanu, și-a dat demisia, iar președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, atât decretul de eliberare din funcție a lui Vîlceanu, cât și pe cel de desemnare a lui Ioan Marcel Boloş la conducerea MIPE.

Deocamdată nu este clar dacă Boloș va rămâne să conducă ambele ministere, respectiv dacă va alege să conducă doar ministerul Proiectelor Europene.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, când a fost numit la ministerul Digitalizării, Boloș a acceptat cu greu, după mai multe discuții, recunoscând că nu este familiarizat cu domeniul.

"Am acceptat propunerea din partea domnului premier. Am avut mai multe discuţii cu dânsul, în urma cărora am convenit asupra a două condiţii. Un secretar de stat pentru Digitalizare, pentru a avea expertul tehnic care lucrează cu mine, şi a doua condiţie: dacă nu obţin rezultate în ceea ce înseamnă progres pe partea de Cercetare şi Digitalizare, atunci mă voi retrage", declara, la vremea respectivă, Boloş pentru Libertatea.

În vârstă de 53 de ani, Boloş a mai fost pe un post similar, respectiv ministru al Fondurilor Europene, în guvernul Ludovic Orban. Până la începutul acestui an el a fost director al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, dar şi consilier onorific al prim-ministrului Nicolae Ciucă pe problematica gestionării fondurilor europene.

Între altele, înainte de a deveni directorul ADR Nord-Vest, a ocupat, timp de aproape doi ani, funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în timpul guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloș. De asemenea, în perioada 2013-2015 a fost director general și coordonatorul Autorității de Management Programul Operaţional Sectorial "Transport" și al Direcției Generale Management și Strategii.

În ce-l privește pe Dan Vîlceanu, acesta și-a înaintat miercuri după amiază demisia din Guvern, așa cum precizase că va face înca de zilele trecute, în contextul în care și Florin Cîțu a demisionat de la șefia PNL. Vîlceanu a fost și secretar general al PNL.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!