Iubitorii fotbalului din Bihor au acum la dispoziţie toate datele despre celebrul club cu care se mândresc microbiştii bihoreni, Club Atletic Oradea sau CAO, cel care a reuşit performanţa de a deveni campion în două ţări, România şi Ungaria.

Împătimit al fotbalului şi fan declarat al celor de la CAO, jurnalistul orădean Ioan Kleszken a avut ambiţia şi pasiunea de a se documenta şi, după o muncă de doi ani de zile, în această săptămână a lansat lucrarea care chiar aşa se numeşte: „Istoria clubului de fotbal CAO/NAC Oradea”.

Trecut și viitor

Într-un cadru prietenos şi o ambianţă plăcută, la restaurantul Căsuţa cu Nuci, autorul, însoţit de conducătorii Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor, şi-a prezentat lucrarea în faţa colegilor din presa sportivă bihoreană. Invitat special al evenimentului a fost Alexandru Boc, fostul mare fotbalist bihorean şi fost vicepreședinte al LPF, dar nu au lipsit nici reprezentanţii actualului club CAO, cei care i-au oferit autorului printre altele şi un tricou din noul echipament al formaţiei ce în sezonul viitor va evolua în Liga a IV-a, dar şi diploma de onoare, „ca semn de recunoștință pentru contribuția adusă la promovarea istoriei Club Atletic Oradea”.

Lucrarea în sine este împărţită în trei volume şi, după cum a apreciat autorul, are cinci părţi. Prima parte cuprinde perioada de început a clubului, apoi sunt reflectate momentele de glorie ale echipei CAO, inclusiv marile performanţe încununate de adjudecarea celor două titluri naţionale.

Urmează capitolul care surprinde momentele de final ale celebrei echipei, cele din anii 60, apoi, un capitol este rezervat marilor jucători din echipa de glorie a oraşului, pentru ca ultimul să trateze „epoca modernă”, cum i-a plăcut autorului să spună.

Disponibilă la autor

„Stimați prieteni, am deosebita plăcere să vă anunț că în sfârșit cartea „Istoria clubului de fotbal CAO/NAC Oradea” este pregătită pentru a intra în posesia celor dornici să afle date, informații, despre celebrul club de fotbal orădean CA Oradea, dar și despre alte cluburi bihorene sau cluburi românești care au dominat fotbalul românesc în prima jumătate a veacului trecut. Sunt informații și despre unele cluburi maghiare mai ales din perioadele în care echipa orădeană activa în campionatul din țara vecină. Această ediție, formată din trei volume, este destul de limitată, însă în funcție de interesul pe care îl va trezi în rândul cititorilor, probabil că va fi urmată de o altă ediție”, a transmis Ioan  Kleszken.

Jurnalistul a ţinut să-i informeze pe cei dornici să cumpere această carte că „din cauza adaosului comercial uriaș solicitat de distribuitori”, volumul nu se va găsi în chioșcurile de presă. Conform acestuia, distribuitorii au dorit să aplice un adaos de 40%, adică un plus de 48-50 de lei, care „adăugat la prețul de 120 de lei al cărții, mi s-a părut cam mult”.

Astfel, potențialii cumpărători pot să îl contacteze pe autor printr-un mesaj privat (pe contul de Facebook) sau la adresa de e-mail kleszken.ioan.ik@gmail.com.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!