Concomitent cu buldozerele care au început lărgirea la patru benzi, pe strada Meșteșugarilor a apărut și primarul Florin Birta, să discute cu riveranii. Trebuie să recunoaștem că e un progres față de vechea administrație. Ilie Bolojan ar fi venit să discute cu oamenii abia după ce mâna unui riveran ieșea de sub stratul moale de asfalt proaspăt turnat.

Această întâlnire demonstrează că Birta este viteaz, pentru că asemenea acțiuni sunt pline de neprevăzut. Cu zeci de oameni prezenți la o asemenea dezbatere, e mare probabilitatea ca doi să fie parfumați, trei să fie membri PSD și altul o eminență cenușie, patron de bold, care face lobby pentru propriile interese.

Evident că niciun localnic din zonă nu e încântat că traficul va crește, că spațiile de parcare se vor reduce, că până la urmă confortul și zenul lor va fi afectat. Problema este că deocamdată chiar nu se întrevăd alte soluții.

Adepții ecologismului clamează că lărgirea arterelor nu va face decât să sporească traficul. Pe de altă parte, a lăsa trama stradală neschimbată înseamnă infern sigur. Sigur, e simplu să spui că trebuie să stimulăm bicicleta. Dar ce te faci cu oamenii în vârstă sau cu cei care stau pe dealuri, că nu toți suntem apți de Turul Franței? Ca să nu mai spun că pistele pentru bicicliști sunt încă insuficiente și neinterconectate.

Transportul în comun ar fi o soluție, numai că asta cere mult mai mult timp și bani decât simpla lărgire a unor străzi, precum Meșteșugarilor, Sucevei, Vladimirescu sau Universității. Așa că acum se merge pe stingerea incendiului...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!