Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.

Cred că, la numărul de demolări, primarul Birta îl întrece deja pe fostul său șef. Acum vrea să facă pe strada Plevnei un sens giratoriu, iar victime colaterale vor fi trei case. Megieșii să fie bucuroși că nu se aplică proiectul inițial, care prevedea să dispară un întreg șir de locuințe pentru ca strada să devină cu dublu sens! Au dispărut câteva case și pentru a face loc pasajului de pe Tudor Vladimirescu și se prevede demolarea altor imobile de pe Decebal.

Practic, orașul este mereu în schimbare. Dacă acum 15 ani, în ciuda pasionaților de broaște, s-a făcut Podul Carol, acum acesta e depășit, căci indiferent de oră mașinile merg bară la bară de pe Oneștilor până pe Dacia. Pasajele din Centrul Civic au fost făcute nu la foarte mult timp după ce turbogirația luase locul unei intersecții veșnic sufocate. Drumul expres, despre care „specialiștii” în de toate spuneau că pleacă de niciunde, că ajunge nicăieri și că nu va fi în veci utilizat, este și el insuficient, deja de mult timp.

De o vreme s-a pus problema lărgirii străzii Armatei Române, iar Oneștilor s-ar cere și ea dublată dacă n-ar fi la mijloc interesele dezvoltatorilor imobiliari. Toate acestea duc la demolări și la desființarea unor locuri de parcare. Iar primarul are două variante: ori nu face nimic și lasă orașul să se sufoce încet, ori își asumă titlul de demolator, uzurpând titlul fostului său maestru.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!