Cele patru persoane, între care Mihai Gabor, alias Grecu, şi finul său, Mihai Borciu, implicate, luni, într-un scandal cu bătaie şi înjurături în centrul comunei Sântandrei, vor fi eliberate după expirarea celor 24 de ore de reţinere.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a decis să-i plaseze pe toţi sub control judiciar şi le-a interzis să se apropie unul de celălalt.

La distanță 

Potrivit surselor BIHOREANULUI, măsura a fost dispusă de procurorul care supraveghează cercetările, pe o perioadă de 60 zile. În acest timp, Grecu şi Borciu vor fi obligaţi să păstreze distanţa, neavând voie să se apropie la mai puțin de 200 metri unul de celălalt ori de locuinţe, dar nici să comunice între ei ori cu martorii din dosar, sub nicio formă. 

Informaţia nu a fost confirmată, încă, oficial, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Măsura va intra în vigoare în noaptea de marţi spre miercuri, la ora 1.30, când va expira măsura reţinerii dispusă pe numele celor persoane, iar aceştia vor putea părăsi Arestul Poliţiei BIhor. 

Potrivit avocatei Bianca Mercea, care îl reprezintă pe Mihai Borciu în timpul cercetărilor, deşi reţinerea s-a dispus pentru acuzaţiile de tulburarea liniştii şi ordinii publice, respectiv loviri şi alte violenţe, procurorii au pus în mişcare acţiunea penală împotriva lui Borciu doar pentru prima acuză. "Noi, încă, nu am formulat plângere pentru loviri, acuză pentru care e nevoie de plângere prealabilă. Din câte am înţeles, domnul Gabor a depus deja o plângere, dar încă nu am luat cunoştinţă de conţinutul ei. Vom vedea în zilele următoare", a declarat avocata. 

Pumni pe stradă 

După cum a dezvăluit BIHOREANUL, Mihai Gabor, alias Grecu, şi Mihai Borciu au ajuns în atenţia organelor de anchetă în urma unui scandal produs luni seară în comuna Sântandrei şi pornit, din câte se pare, după o dispută între soţiile celor doi. 

Întâlnirea dintre cei doi bărbați s-a transformat într-o bătaie în toată regula, în plină stradă, în zona centrală a localității, de faţă cu susţinători care, de o parte şi de alta, încercau să-şi ajute favoriţii, dar şi cu martori. Au fost prezenți inclusiv reprezentanţi ai Poliţiei Locale, ajunşi la faţa locului, care au încercat să-i liniștească, însă fără succes.

Cert este că scandalul, care a durat în jur de 5 minute, s-a terminat prost pentru combatanţi, căci luni noaptea, cei doi afacerişti dar şi încă două persoane, George Mărcuş, respectiv Bianca Crâşmar, au fost reţinuţi pentru 24 ore sub acuzele de tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv pentru loviri şi alte violenţe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!