Oradea se pregăteşte pentru perioada sărbătorilor de iarnă. După ce reprezentanţii municipalităţii au anunţat că, după un an de pauză, centrul urbei va găzdui o nouă ediţie a Târgului de Crăciun, a început şi decorarea zonei cu podoabe de sezon. 

Astfel, în Piaţa Unirii a fost înălţat, miercuri şi joi, bradul artificial de 15 metri, care urmează să fie decorat mai bogat ca-n alţi ani, cu globuri şi fundă roşie. 

Totodată, în zona centrală a început montarea ghirlandelor luminoase. În acest an, iluminatul festiv va fi realizat prin intermediul Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), care a preluat asigurarea serviciului de iluminat public al Oradiei. 

Potrivit unui comunicat al Primăriei, anul acesta doar zona centrală a municipiului va fi împodobită de sărbătoare, din raţiuni economice, dar şi dat fiind că în multe zone ale oraşului se fac lucrări edilitare, iar astfel înşirarea luminiţelor nu ar avea efectul scontat.

În centrul urbei, în schimb, vor fi dispuse, pe lângă luminiţe, şi figurine 3D, cum ar fi spiriduşi, soldăţei şi reni.

Ediţia 2021 a Târgul de Crăciun din Oradea va avea loc în perioada 3 decembrie 2021 - 2 ianuarie 2022 şi va primi doar persoane vaccinate sau trecute prin boală, conform normelor sanitare în vigoare.