Primăria Oradea a început luni montarea iluminatului festiv. Anul acesta, decoraţiunile în valoare de peste 550.000 lei vor împodobi exclusiv zona centrului istoric al oraşului.

Concret, potrivit unui comunicat al Primăriei, iluminatul festiv va fi desfășurat doar în Piaţa Unirii, pe podul Sfântul Ladislau şi pe străzile Vasile Alecsandri, Libertăţii, Iosif Vulcan şi Republicii.

Decizia a fost luată dat fiind faptul că în mai multe alte zone ale oraşului, inclusiv pe bulevarde, se fac lucrări, deci luminile nu ar putea fi admirate cum se cuvine. Totodată, municipalitatea a dorit să facă economii, în contextul pandemiei şi restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii pentru o parte a populaţiei.

"Oradea va fi împodobită cu figurine 3D, leduri albe calde, bannere luminoase, ţurţuri şi perdele de lumini, precum şi un brad de 15 metri decorat cu globuri şi fundă roşie. În zonele menţionate se vor regăsi şi decoraţiuni sub formă de reni, spiriduşi, urşi, soldăţei, conuri şi chiar un Moş Crăciun", se menţionează în comunicat.

Iluminatul festiv va fi aprins pe 3 decembrie şi va rămâne pornit până în ianuarie 2022, la Bobotează.

"După preluarea serviciului de iluminat public al municipiului Oradea, traversând o perioada marcată de schimbări generate de pandemia de coronavirus, Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea încearcă să aducă puţină bucurie in inimile orădenilor prin intermediul decoraţiunilor festive’’, a declarat directorul ADLO, Alina Silaghi.

După cum BIHOREANUL a anunţat, anul acesta Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune va amenaja în Piaţa Unirii cu sprijinul municipalităţii orădene tradiţionalul târg de Crăciun cu zeci de căsuţe cu decoraţiuni, dulciuri şi cadouri dar şi food truck-uri. Târgul de Crăciun va fi deschis în perioada 3 decembrie - 2 ianuarie.