Alex Topai, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Onisifor Ghibu, s-a calificat marți la Olimpiada Europeană de Geografie.

Liceanul s-a clasat pe locul VI la olimpiada națională și, ca toți elevii care au luat peste 90 de puncte, s-a calificat la proba de baraj pentru competiția europeană. „A fost o probă în limba engleză, cu subiecte din toți anii de liceu și un nivel ridicat. Unele întrebări au fost simple, altele mai grele”, a declarat Alex pentru BIHOREANUL.

După proba de baraj, liceanul pregătit de profesoara Camelia Timofte este singurul elev din Bihor calificat la Olimpiada Europeană, care va avea loc la finalul lunii iunie la Belgrad. În total, din România s-au calificat 8 elevi pentru competiția europeană și alți 4 pentru cea internațională.

Alex a mai trecut cu brio prin experiența acestor competiții din străinătate. Anul trecut, el a câștigat locul I la Olimpiada Europeană, iar în 2022 a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională.

Premiile obținute i-au asigurat locul dorit la facultate, iar din toamnă Alex are de gând să fie student la Geografie, în București. După finalizarea studiilor universitare, are de gând să rămână în România, dar încă nu știe în ce ramură își va fonda cariera.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!