Primăria Oradea alocă 3,5 milioane lei către Compania de Apă, pentru o lucrare suplimentară pe bulevardul Decebal.

Pentru că această arteră este reabilitată acum, pe tronsonul pod Decebal - Biserica Emanuel și cu prilejul lucrărilor la pasajul subteran de la intersecția cu Tudor Vladimirescu, municipalitatea a decis să profite de săpături și să înlocuiască o conductă veche de apă care străbate bulevardul.

Situația a fost expusă marți, într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Oradea, de către primarul Florin Birta.

„Facem o modificare în rectificarea bugetului, alocând o sumă de bani Companiei de Apă Oradea, pentru că, odată cu lucrările la pasaj, am luat decizia să reabilităm și bulevardul Decebal, de la Biserica Emanuel până la podul Decebal. De la intersecția Tudor Vladimirescu la Emanuel, există o conductă principală de apă prin mijlocul bulevardului, de 500 diametru, care este din azbociment. Pentru că aceste conducte vechi din azbociment nu sunt în regulă pentru sănătatea populației, și această conductă fiind prinsă în program POIM care se va desfășura probabil anul viitor sau peste doi ani, ar fi anormal să asfaltăm acum tot acest bulevard și anul viitor să spargem din nou ca să înlocuim conducta”, a declarat edilul, în ședință.

Drept urmare, Primăria a decis, împreună cu CAO, să înnoiască acum această conductă, lucrări estimate la 3,5 milioane lei. În unanimitate, consilierii locali au aprobat rectificarea bugetară.

Banii necesari schimbării rețelei de pe bulevardul Decebal sunt „împrumutați” de Primărie de la lucrările de înlocuiri rețele pe care CAO le face pe străzile Peneș Curcanu, Onisifor Ghibu și Aleea Zidarilor.

De altfel, consilierul UDMR Szabo Jozsef a întrebat, în ședința de marți, dacă va mai face CAO investiția din Nufărul în acest an. Birta i-a dat asigurări că lucrările se vor executa, recunoscând însă că sunt deja întârziate, așa că realocarea sumei de 3,5 milioane de lei de pe acest șantier pe cel din Decebal nu va avea nicio influență. 

Urmărește aici ședința de Consiliu Local de marți:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!