Constructorii sparg Bulevardul Decebal pentru lucrările de modernizare. Şantierul, deschis la finalul lunii iunie, se întinde în ambele părţi ale săpăturilor de la viitorul pasaj care va subtraversa Bulevardul Decebal de-a lungul străzii Tudor Vladimirescu.

Săpături sub trafic

În prima parte a zilei de joi, constructorii lucrau simultan la dezafectarea asfaltului şi înlocuirea bordurilor, atât pe tronsonul Bulevardului Decebal delimitat de intersecţia cu străzile Calea Aradului şi Tudor Vladimirescu, cât şi pe porţiunea delimitată de şantierul viitorului pasaj subteran şi Podul Decebal.

Pe durata lucrărilor, traficul auto între Biserica Emanuel şi sensul giratoriu de la intersecţia cu strada Simion Bărnuţiu a fost restricţionat la o singură bandă pe fiecare sens de mers.

Restricţiile au îngreunat traficul auto în zonă, oricum aglomerat. 

„Circulaţia pe Bulevardul Decebal va fi redeschisă la începerea anului şcolar, odată cu reluarea circulaţiei tramvaielor", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Marcel Dragoş.

Carosabil reabilitat, cabluri în subteran 

Joi, constructorii spărgeau stratul de asfalt, oricum degradat, în mai multe locuri simultan. "Întreg carosabilul va fi reabilitat, astfel încât din toamnă să se poată circula mult mai bine", a spus viceprimarul Marcel Dragoş.

În paralel, pe Bulevardul Decebal, se desfăşoară lucrări de mutare în subteran a tuturor cablurilor aeriene, înlocuire a bordurilor şi a tuturor stâlpilor de iluminat.

"Pe Bulevardul Decebal se vor monta capace de canal autonivelante pentru a evita apariţia denivelărilor, se vor reface spaţiile verzi şi parcările din zona blocurilor şi vor fi reamenajate staţiile de tramvai şi trotuarele", a detaliat viceprimarul Oradiei.

În plus, cu ocazia lucrărilor, pista pentru biciclişti din strada Simion Bărnuţiu va fi prelungită de-a lungul Bulevardului Decebal până în zona Grădinii Zoologice, unde se va uni cu o pistă existentă.

Lucrările de reabilitare a Bulevardului Decebal sunt executate de firma Drumuri Bihor în baza contractului de reparaţii şi întreţineri străzi încheiat cu municipalitatea orădeană.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!