Anchetatorii au stabilit identitatea bărbatului al cărui cadavru a fost descoperit în Crişul Repede, lângă Sântandrei. Aşa cum se bănuia încă de săptămâna trecută, este vorba despre Darius Ioan Jurcuţ, tânărul orădean în vârstă de 30 ani, dat dispărut de familie pe 6 decembrie anul trecut, după cum au declarat luni BIHOREANULUI surse judiciare.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, trupul neînsufleţit a fost găsit pe 4 februarie, anchetatorii bănuind încă de atunci că este vorba despre el.

Săptămâna trecută, pe contul de socializare al tânărului, dar şi al rudelor sale au fost postate sute de mesaje de condoleanţe. "Dumnezeu să te ierte şi să te odihnească în pace. Prea tânăr, prea devreme", "Te vom iubi mereu!", sunt doar câteva dintre acestea.

Până la acest moment, cauzele exacte ale decesului nu au fost făcute publice, astfel că deocamdată nu este clar dacă este vorba despre o sinucidere, un accident sau o crimă.

Este cert însă că, aşa cum se procedează în asemenea cazuri, procurorii au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem - adică doar faţă de faptă - pentru infracţiunea de omor, iar cadavrul a fost transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei, care să lămurească circumstanţele în care s-a produs decesul victimei, dar şi pentru efectuarea unui test ADN, pentru confirmarea identităţii victimei.

În urma analizelor, medicii legişti au confirmat faptul că este vorba despre Darius Ioan Jurcuţ.