Angajată de Administraţia Bazinală de Apă Crişuri pentru a amenaja accesul la promenada de pe malul stâng al Crişului Repede, în amonte de podul Sfântul Ladislau, firma Repcon a început demolarea zidului de sprijin, pentru a amenaja un acces pietonal.

„Este lucrarea ABA Crişuri, care amenajează acolo o coborâre pietonală spre promenada de pe malul stâng”, a explicat viceprimarul Florin Birta, marţi, pentru BHIOREANUL.

În 2012, Primăria Oradea şi ABA Crişuri au semnat un protocol de colaborare, pentru amenajarea promenadei pe tronsonul cuprins între pasarela pietonală din vecinătatea Facultăţii de Medicină şi podul din centrul Oradiei. Lucrările au început în acelaşi an, fiind atribuite firmei Repcon, care, conform contractului, trebuie să execute demolarea zidului vechi, amenajarea căii de acces pentru promenadă şi amenajarea malului râului. 

Pentru organizarea de şantier, au fost tăiaţi şi doi dintre teii din vecinătate, anume plantaţi acolo pentru că în zonă se află şi statuia poetului Mihai Eminescu.

Aspectul final al promenadei va fi decis de Primărie, care a organizat un concurs internaţional de arhitectură pentru piaţeta aflată deasupra parcării subterane şi a unei promenade pe malul Crişului Repede.