Constructorii au început înierbarea noii linii de tramvai Nufărul - Cantemir, pe porţiunea din Calea Aradului şi pe tronsonul situat de-a lungul pârâului Peţa.

2,3 kilometri de linie "verde"

Potrivit proiectului, în total vor fi acoperiţi cu gazon şi reţele de irigat 2,3 kilometri din cei 3,8 kilometri ai noii linii de tramvai.

"Până în prezent au fost realizate lucrările de înierbare a liniei de tramvai pe o mare parte din lungimea noului tronson. În schimb, la intersecţiile de străzi, în dreptul staţiilor de tramvai, în zona de lângă Universitate ori din dreptul Depoului, unde trebuie să existe ieşiri de urgenţă peste linia de tramvai se va turna asfalt", a declarat pentru BIHOREANUL şeful Biroului Dezvoltare Durabilă din cadrul Primăriei Oradea, Ovidiu Guler, managerul de proiect.

Potrivit acestuia, până în prezent lucrările au fost realizate în proporţie de 85% şi urmează să fie finalizate luna viitoare.

"Dacă nu intervine nimic neprevăzut, lucrările ar trebui să se încheie înainte de sfârşitul anului", a spus Guler.

Până în prezent, constructorii au amenajat calea de rulare a tramvaiului în intersecţiile străzilor Calea Aradului cu Primăriei şi Bulevardul Decebal, Aviatorilor cu Calea Aradului precum şi pe străzile Făgăraşului, Ceyrat şi Atelierelor.

Aici au fost montaţi stâlpii de iluminat şi firul de contact care va alimenta cu energie electrică garniturile de tramvai.

Linia de tramvai şi staţii de redresare

În cursul zilei de luni, constructorii lucrau în zona depoului de tramvaie. "În momentul de faţă, mai avem de finalizat montarea liniei de tramvai în curba dintre străzile Atelierelor şi Salca", a spus Ovidiu Guler.

În paralel cu aceste lucrări, constructorii amenajează cele două staţii de redresare de lângă hypermarket-ul Auchan şi din incinta depoului de tramvaie.

Lucrările de amenajare a 3,8 kilometri de linie dublă de tramvai înierbată care va lega zona Calea Aradului de strada Dimitrie Cantemir, de-a lungul pârâului Peţa, sunt finanţate din fonduri europene.

Acestea au fost atribuite prin licitaţie unei asocieri din care fac parte firmele Mari-Vila, Abed Nego şi Aquacons pentru suma de 69,1 milioane lei.