Peste doi ani şi două luni, Universitatea din Oradea va putea caza studenţi în două clădiri noi.

Primăria a semnat contractul pentru construcţia a două cămine studenţeşti pe malul stâng al Peţei, între viitoarea sală polivalentă şi căminul deja existent.

Firma care va face lucrările este SC Igna Construct SRL, care a câştigat licitaţia pentru preţul de 29,8 milioane lei, fără TVA.

„Durata contractului este de 26 de luni, din care 2 luni pentru faza de proiectare și 24 de luni faza de execuție. Lucrările ar urma să se finalizeze până la 1 octombrie 2023”, a transmis municipalitatea, printr-un comunicat de presă.

Construite pe o suprafaţă de teren de 10.000 mp, căminele noi vor avea în total 234 de camere, în care vor putea fi cazaţi 464 de studenţi, câte doi în fiecare cameră.

„De asemenea, în cadrul proiectului s-a propus ca, odată cu construirea căminelor C1 şi C2 să se dezvolte, printr-un proiect aferent de rețele, toată partea de echipare edilitară şi de sistematizare verticală. Aceasta cuprinde: amenajarea căilor de circulație auto şi pietonală, echiparea cu reţele de apă-canal, termoficare și branşare la Staţia termică-geotermală S.T.G.O., reţea de electricitate (translatarea postului trafo) corelat cu proiectul urban de extindere a sistemului de circulație, de linii de tramvai şi rețeaua de gaze, astfel încât întreaga zonă Habitat 1, inclusiv căminul existent să funcţioneze în parametri optimi”, se mai arată în comunicat.

Proiectul acestei investiţii a fost anunţat în anul 2018, ca parte dintr-un masterplan de reabilitare a campusului Universităţii din Oradea.