Reprezentantele Alianţei USR-PLUS Bihor în cursa pentru Primăria Oradiei, Ioana Mihăilă, şi preşedinţia Consiliului Judeţean, Simona Bişboacă, au votat duminică la oră matinală şi în tandem, la aceeaşi grădiniţă din Calea Aradului. Cele două au invitat alegătorii să iasă din case, pentru că nu-i costă decât câteva minute, în vreme ce consecinţele votului le vor simţi în următorii patru ani.

Cu câteva minute înaintea orei 8.00, la grădiniţa din Calea Aradului în care funcţionează secţia de votare nr. 143, şi-au făcut apariţia, pe rând, Simona Bişboacă, aspiranta la şefia CJ Bihor, alături de soţ, iar apoi şi Ioana Mihăilă, însoţită de doi colegi din stafful de campanie.

Cele două au intrat împreună în localul secţiei de votare, dezinfectându-şi mâinile şi apoi prezentându-şi cărţile de identitate, iar după ce au primit buletinele de vot (patru la număr: pentru Primăria Oradea, pentru Consiliul Local Oradea, pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor şi pentru alegerea consilierilor judeţeni), au intrat în cabinele de vot, aplicând ştampila „VOTAT” pe ele, iar la final introducându-le în cele patru urne.

La ieşire, Ioana Mihăilă a „invitat pe toţi cetăţenii din Oradea şi din judeţul Bihor să meargă la vot”, deoarece „totul durează câteva minute, se poate vota în siguranţă, sunt toate mijloacele de protecţie aplicate, dar efectele votului durează câţiva ani de acum încolo”.

La rându-i, Simona Bişboacă a transmis „mesajul meu către toţi bihorenii”, şi anume „să ieşiţi din casă, să mergeţi la vot”. „E o zi frumoasă, s-au anunţat ploi şi totuşi vremea ţine cu noi. Votul dumneavoastră este foarte important, consecinţa votului de azi va avea un impact pentru toţi bihorenii în următorii patru ani”, a spus candidata USR-PLUS.