Oradea FestiFall s-a încheiat, dar nu şi concertele programate în oraş. În perioada următoare, agenda locală este, încă o dată, plină cu oferte pentru cei care apreciază muzica şi feluritele ei ritmuri şi mesaje. 

Călătoria muzicală de toamnă cuprinde "opriri" la concerte susţinute, de pildă, de Tudor Gheorghe, Timpuri Noi, Compact, Kempes ori Irina Rimes, petreceri cu DJ-i ca Fedde Le Grand şi Mahony, precum şi o invitaţie la o seară cu tangouri argentiniene. 

Put your hands up! 

Pe 18 octombrie, DJ-ul român Mahony, care se bucură de succes pe scenele muzicii electronice, va susţine un show la Oradea Arena, în holurile noii săli polivalente, evenimentul fiind organizat de orădenii de la Hive Events, care i-au adus în faţa publicului local şi pe Mahmut Orhan ori ATB. În aceeaşi noapte, va mixa şi DJ-ul orădean Vladimir. Biletele s-au pus în vânzare pe livetickets.ro, la preţul de 80 lei, în categoria "first wave".

Cunoscut mai ales pentru hitul internaţional "Put Your Hands Up For Detroit" şi pentru prezenţele sale pe scenele festivalurilor importante, DJ-ul olandez Fedde Le Grand (foto) va fi cap de afiş la ediţia a doua a Oradea Nights Festival, un eveniment dedicat tinerilor şi organizat de APTOR, alături de Uniunea Studenţilor din Oradea, Consiliul Judeţean al Elevilor Bihor şi Hive Events.

Festivalul se va desfăşura pe 1 şi 2 noiembrie la Oradea Arena, iar organizatorii au dezvăluit că printre invitaţi se mai numără Irina Rimes, Ian, Erika Isac, Nouă Unşpe şi alţii. "Aşa cum deja s-au obişnuit de la prima ediţie ON festival, elevii şi studenţii vor avea parte de două zile de distracţie cu un mix de genuri muzicale, de la house music, la pop şi trap", transmite Visit Oradea. Pe livetickets.ro se pot cumpăra în această perioadă abonamente în regim "early bird", care pe elevi şi studenţi îi costă 110 lei, iar pe adulţi - 250 lei. 

Rock on!

Cei care preferă alte genuri muzicale sunt tentaţi, de pildă, cu concertul formaţiei rock Timpuri Noi, care va avea loc pe 26 octombrie la Urban Place şi care face parte din turneul "Copilu’. Necântatele".

"Va fi ultima parte a turneului început acum doi ani şi care aniversează fabulosul album  «Copilu’», album remixat, remasterizat şi reeditat special la 30 de ani de la apariţie. Pentru toate momentele în care fanii s-au gândit că piesa «aia» sau «aia» nu a mai încăput în playlist, acum avem cu toţii ocazia să ascultăm rarităţi!", spun organizatorii, biletele fiind puse în vânzare pe iabilet.ro la preţuri de 70-80 lei. 

Rockerii mai primesc o invitaţie interesantă: pe 1 noiembrie, Berăria Vulturar din Pasajul Vulturul Negru va găzdui un concert Kempes, o trupă fondată şi condusă de Ovidiu Ioncu "Kempes", fostul solist al trupei Cargo. Biletele se pot cumpăra de pe ambilet.ro (70 lei în regim presale şi apoi 90 lei) sau direct de la berărie. 

Vreme trece... 

"Vreme trece, vreme vine". Aşa se cheamă noul spectacol al apreciatului Tudor Gheorghe (foto), adus lTudor Gheorghea Oradea, pe scena Teatrului, pe 4 noiembrie. "În acest spectacol, trecerea timpului este privită cu îngăduinţă, cu detaşare şi chiar cu umor. Nu va fi un spectacol care să întristeze, nu va fi un spectacol nostalgic şi, în niciun caz, nu va fi unul plictisitor", spun organizatorii. Pe scenă vor fi şi Corul şi Orchestra Concertino, alături de dirijorul Marius Hristescu. Deja biletele sunt aproape epuizate. Cele rămase se pot cumpăra de pe iabilet.ro la preţuri de 160 şi 180 lei. 

Apoi, pe 15 noiembrie, orădenii sunt invitaţi la un concert inclus în turneul "Cântec pentru prieteni" al - aţi ghicit - formaţiei Compact, cu solistul Paul Ciuci. Va continua, astfel, aniversarea a 35 de ani de la apariţia albumului cu acel nume, care a avut un imens succes. Concertul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar biletele se vând pe platforma menţionată mai sus, la preţuri între 45 şi 95 lei. 

În ritm de tango

Într-un cu totul alt registru, în sala Filarmonicii va avea loc pe 8 noiembrie "Piazzolla Tango Night", un eveniment dedicat celebrului compozitor argentinian Astor Piazzolla şi tangourilor sale, în care a adăugat elemente de muzică clasică şi jazz. 

Pe scenă vor urca muzicieni, dansatori de tango, o balerină şi o actriţă (Elena Ivanca, Marthin Marcos, Irina Indrei, Robert Indrei, Antonia Indrei, Valeriu Bredicean, Sonia Vass), care vor prezenta un spectacol din care nu vor lipsi cântece ca "Oblivion" şi "Libertango". În funcţie de locul ales, biletele costă între 73 şi 110 lei (iabilet.ro). 

Serile toamnei orădene se anunţă, aşadar, pline de pasiune...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!