Casa cumpărată anul trecut de Primăria Oradea cu 61.500 euro în strada Slatinei nr. 27 din oraș a fost demolată împreună cu anexele. Municipalitatea a început amenajarea unei parcări pentru locuitorii blocurilor înconjurătoare pe amplasamentul eliberat.

„Zona străzilor Slatinei și Lisabonei a fost introdusă într-un proiect de regenerare urbană. Proprietarii imobilului nu au mai așteptat să fie expropriați, au făcut Primăriei o ofertă de vânzare, imobilul a fost achiziționat, după care amplasamentul a fost eliberat, iar în momentul de față se lucrează la amenajarea unei parcări pentru locuitorii blocurilor din zonă”, a declarat luni pentru BIHOREANUL, Lucian Popa, directorul Direcției Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei.

Clădirea și anexele sale erau poziționate chiar în mijlocul unui șir de case, așa că soarta imobilelor din jur pare deja pecetluită.

„Dacă vom primi o ofertă din partea vecinilor vom cumpăra, dar deocamdată nu se pune problema să inițiem acolo exproprieri. Proiectul de regenerare urbană rămâne în picioare, dar Primăria caută pentru el finanțare europeană”, a spus Popa.

Reprezentanții municipalității orădene sunt de părere că imobilul cumpărat de Primăriei, vechi și aflat în stare de degradare, strica aspectul zonei.

„Imobilul avea latrină în curte, între blocuri”, a afirmat un angajat al Primăriei.

Chiar și așa, după cum BIHOREANUL a mai scris, moștenitorii proprietarului clădirii au decis să o vândă Primăriei după ce toți potențialii cumpărători au renunțat la achiziție, aflând că amplasamentul este cuprins într-un proiect de regenerare urbană.

Municipalitatea intenționează să amenajeze pe locul caselor de pe amplasamentul delimitat de străzile Slatinei și Lisabonei parcări și spații verzi pentru locuitorii blocurilor din zonă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!