Un bărbat din Oradea a încasat o amendă mare de la Poliția Locală, după ce a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce arunca un sac cu deșeuri menajere lângă un coș de gunoi de la intersecția străzilor Mărășești cu Muntele Găina, a anunțat miercuri Primăria.

Camerele de supraveghere mobile din dotarea polițiștilor locali l-au imortalizat pe bărbat, în seara de vineri, 1 septembrie, în timp ce și-a oprit autoturismul lângă coșul stradal respectiv, a scos din vehicul un sac de culoare albastră, în care erau deșeuri menajere, și l-a pus lângă coș.

Vinovatul a fost identificat cu ajutorul Serviciului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea și a fost amendat cu suma de 10.000 de lei. În 15 zile, bărbatul are dreptul să plătească jumătate din sumă, adică 5.000 de lei. Cu aceiași bani, bărbatul ar fi putut cumpăra o vacanță all-inclusive într-o țară străină.

Nu este singura „captură” a Poliției Locale Oradea, însă. Pe 28 august, lângă același coș de gunoi, au mai fost filmați doi copii care au aruncat șase saci cu resturi menajere și îmbrăcăminte (foto jos). Tatăl celor doi a fost sancționat de polițiștii locali, care însă au optat în acest caz pentru un avertisment, dat fiind că familia este oricum una amărâtă, cu venituri reduse.

Sursele BIHOREANULUI spun, de altfel, că părinții își cresc cei doi copii în condiții greu de imaginat, într-o casă dărăpănată din zonă, motiv pentru care au fost sesizate și autoritățile care răspund de protecția copiilor.

Poliția Locală Oradea le reamintește orădenilor că abandonarea oricărui tip de deșeu pe domeniul public este interzisă. Cetățenii pot preda gratuit deșeuri la cele două puncte de colectare amenajate pe străzile Thurzo Sandor și Uzinelor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!