Aleşii bihorenilor au aprobat în unanimitate, marţi, indicatorii tehnico-economici ai noului drum judeţean DJ 797J care va lega Oradea din zona străzii Apateului de Inelul Rutier Metropolitan de Sud, drum care va avea traseul între DN 76 Oradea - Deva şi DN 79 Oradea - Arad.

Potrivit proiectului elaborat de Consiliul Judeţean Bihor, noul drum va avea o lungime de 5,77 km, iar platforma acestuia va fi de 6,5 metri, cu câte o bandă de 3 metri lăţime pe sens, iar pe margini cu acostamente de câte 0,5 metri.

Documentaţia tehnico-economică votată de consilierii judeţeni prevede o valoare totală a investiţiei de 34,123 milioane lei (cu TVA inclusă), din care lucrările de construcţii şi montaj propriu-zis sunt estimate de 28,675 milioane lei.

Termenul de execuţie pentru noul drum este prevăzut la 12 luni de la ordinul de începere a lucrărilor.

În baza votului de marţi, CJ Bihor va putea continua paşii următori, pentru licitarea proiectării şi construirii drumului.

Proiectul a fost iniţiat în luna februarie a acestui an şi a fost prezentat de preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, şi primarul Oradiei, Florin Birta, cele două administraţii urmând să-l implementeze în parteneriat.

CJ Bihor va contribui cu 33% din costurile proiectului, iar Primăria cu 67%.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!