Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, refuză să-și dea acordul pentru procedura simplificată de extrădare, a anunțat duminică avocatul politicianului, orădeanul Răzvan Doseanu.

Cherecheș este reținut în Germania, țară unde a fost prins după ce a fugit ilegal din România, înainte de a fi condamnat la închisoare cu executare. Refuzul său de a fi extrădat după procedura simplificată înseamnă că ar putea rămâne în Germania încă jumătate de an.

„Cătălin Cherecheş refuză să îşi dea acordul pentru o extrădare simplificată. Am discutat cu avocatul său din Germania şi acesta spune că, în situaţia unei extrădări fără o procedură simplificată, aceasta poate dura între 3 şi 6 luni de zile. În aproximativ 5 zile, Cătălin Cherecheş urmează să fie transferat la un loc de detenţie din Munchen”, a spus Răzvan Doseanu, citat de Agerpres.ro.

Conform lui Doseanu, clientul său a discutat până acum doar cu avocatul din Germania. „Până în prezent, nu i s-a permis lui Cătălin Cherecheş să ia contact cu nicio altă persoană decât avocatul său din Germania. Din discuţiile cu avocatul din Germania, Cătălin Cherecheş nu s-a opus în momentul în care a fost prins de autorităţile germane”, a mai spus Doseanu.

Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, dar înainte de a-și afla sentința, primarul din Baia Mare a fugit din România, folosind buletinul unui văr de-al său. În Germania, a fost prins în mașina unei mătuși.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!