Ex-primarul comunei Girişu de Criş, Ioan Paşca, sfinţea în 2018 cu preoţi şi chermeză în toată regula sala de mese şi bucătăria din centrul after school Tărian, pentru cei 300 de preşcolari şi elevi ai grădiniţei şi şcolii situate în aceeaşi curte.

Banii pentru prepararea hranei calde proveneau din bugetul Primăriei şi, în măsură mai mare, de la un ONG din Cluj cu care aceasta a încheiat un parteneriat, zicea Paşca.

Ei bine, de atunci afacerea s-a dovedit atât de profitabilă încât s-a extins, în bucătăria din centrul after-school fiind preparate mâncăruri şi pentru copiii din grădiniţele din Toboliu şi Sânicolau Român.

Atât doar că, deşi legea prevede că hrana caldă destinată preşcolarilor şi elevilor poate fi transportată în condiţii speciale, numai "cu mijloace de transport autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor", la Toboliu, de pildă, oalele cu mâncăruri ajung ori cu Dusterul Primăriei, ori pe podeaua microbuzului şcolar, după cum a constatat chiar Bihorel, care a sesizat problema şi inspectorilor DSV.

Poftă bună!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!