Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor au anunţat, miercuri, finalizarea anchetei în cazul unei orădence în vârstă de 45 ani, acuzate că a păcălit peste 50 de persoane de la care a încasat aproximativ 400.000 lei, în schimbul unor pachete turistice şi/sau bilete de avion spre diferite destinaţii de pe întreg mapamondul, servicii pe care nu le-a mai onorat, cheltuind banii clienţilor în interes personal. 

Este vorba despre Florica Coroi, despre care BIHOREANUL a scris în iulie 2019, după ce trei familii din judeţul Bihor și una din Cluj au reclamat la Poliţie faptul că au fost păcăliţi de o agenţie de turism din Oradea. O parte dintre păgubiți plătiseră doar pentru bilete de avion, alţii cumpăraseră pachet întreg de servicii pentru o vacanţă în Hurghada (Egipt) cu decolare de pe Aeroportul din Cluj Napoca, însă când au solicitat biletele de avion, li s-a comunicat că acestea nu există.

Oamenii au reclamat că au achitat banii în avans unei agenţii de turism care a funcţionat sub două denumiri - Blu Travel şi Ideea Travel - ultima oară într-un spaţiu comun cu o florărie, în Piaţa Unirii. Şi care, după cum spun acum poliţiştii, nu au avut niciodată licenţă de turism. 

Potrivit comunicatului transmis pe marginea cazului de Biroul de presă al instituţiei, femeia şi-a derulat afacerile în perioada octombrie 2018 – noiembrie 2019 prin două firme, una cu sediul în comuna Girişu de Criş, pe care o administra personal, şi o firmă din Oradea, administrată în acte de soţul ei, dar de care se ocupa tot ea.

Concret, ea a vândut  pachete turistice și/sau bilete de avion spre diferite destinații de pe întreg mapamondul, emiţând facturi fiscale și chitanțe în schimbul banilor încasaţi în numele celor două societăţi comerciale, prezentându-le clienţilor şi un soi de dovadă cum că vor beneficia de serviciile pe care le-au achiziționat, adică transport cu avionul și servicii turistice de cazare.

"În realitate, aceasta nu a achiziționat de la companiile aeriene și/sau de la agențiile de turism tur operator respectivele servicii, ci doar a simulat achiziționarea, prin remiterea către beneficiari de confirmări de rezervare și nu de bilete de avion, cum au crezut aceștia, iar banii încasați astfel i-ar fi folosit în interes personal"; se explică în comunicatul Poliţiei Bihor.

În total, femeia a păcălit în acest mod 53 de persoane cu suma de 401.279 lei, din care au fost recuperați doar 5.000 lei.

Dosarul a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a orădencei.