Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...

De atâția ani avem o emulație în baschet, copiii se înghesuie în săli, dar producția autohtonă de aruncători la coș este modestă. Și nici n-are cum să crească atât timp cât dăm credit pensionarilor de peste Ocean care, azi aici, mâine-n Stambul, nu au chef să-și rupă oasele pentru gloria municipiului condus de Florin Birta.

Nici polo-ul nu strălucește. Suntem pe locul trei, noi, care aveam consolarea că măcar avem asigurat locul doi. Aici politica e la fel de ciudată. Am ajuns să-i lăsăm pe juniorii care câștigă la categoriile lor de vârstă să plece la concurența din București.

Înotul, care altădată aducea o mulțime de medalii, este în vrie, asta dacă ne referim numai la sporturile de tradiție în județ. Dar aici poate este și vina edililor, pentru că baza materială scârțâie.

Avem un bazin olimpic acoperit care vara nu se prea poate folosi că se încinge, iar cel descoperit poate fi utilizat doar vara. Cum ar veni, avem două bazine, dar, per total, putem folosi numai unul. Ca să nu mai zic că bazinul cu trambuline e practic abandonat, deși la sărituri în apă Bihorul a însemnat ceva la nivel național.

Noroc că apare o rază de speranță la fotbal, unde poate poate reușim să intrăm în liga a doua. N-ar fi exclus ca, după ce vom avea noul stadion și spectatori pe măsură, fotbalul să atragă grosul banilor, lăsând restul sporturilor într-o situație și mai dificilă.

Cred că actualii conducători ai sportului bihorean au avut destul timp să-și arate priceperea. E timpul să vină alții să-și demonstreze măiestria.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!