Ajuns în vizită la Oradea, pe şantierul viitoarei săli polivalente cu 5.300 de locuri, premierul Ludovic Orban a fost întrebat ce şanse sunt ca Guvernul să susţină financiar construcţia viitorului stadion al Oradiei, pentru care primarul Ilie Bolojan a lansat o dezbatere online.

Prim-ministrul a spus că Bolojan va avea deschidere din partea Guvernului, dar a evitat un răspuns concret. "Domnul primar s-a descurcat (n.r. – în ceea ce priveşte obţinerea de finanţări) şi în perioade în care Guvernul nu era foarte prietenos, acuma se va descurca şi mai bine în relaţia cu Guvernul", a răspuns Orban. 

Edilul Oradiei a intervenit în discuţie şi a anunţat, în premieră, că există un acord de principiu cu Ministerul Dezvoltării pentru realizarea proiectului. 

"Există un acord al Ministerului Dezvoltării pentru acest proiect şi, în măsura în care studiul de fezabilitate va fi finalizat, urmează să respectăm procedurile legale privitoare la aprobarea indicatorilor tehnico-economici, comisiile interministeriale, indicatorii aprobaţi prin hotărâre de Guvern şi, în condiţiile în care se va aproba această co-finanţare, Primărie plus Guvern, se va putea demara şi acest proiect", a spus Ilie Bolojan.

În acest context, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a precizat că anul acesta presiunea pe bugetul Companiei Naţionale de Investiţii va fi mare, pentru că trebuie finalizate stadioanele din Bucureşti pentru Campionatul European. În schimb, a adăugat el, "anul viitor putem să gândim un pachet de investiţii şi, de ce nu, să includem şi stadionul din Oradea". 

Oficialii nu au dat detalii despre procentele pe care le-ar putea asigura Guvernul, respectiv Primăria, în viitoarea investiţie. 

În ceea ce priveşte proiectele realizate în ultimii ani la Oradea, pentru care oraşul a fost dat ca model la nivel naţional, premierul Orban a spus: "Avem un primar cu care ne mândrim".