Persoanele care călătoresc în această perioadă de pe Aeroportul Oradea pot să își lase mașinile în parcarea ERA Shopping Park, dat fiind că locurile de parcare din zona Terminalului 1 nu pot fi folosite, din cauza lucrărilor pentru extinderea acestuia.

Tot în acest context, pasagerii sunt procesați doar prin Terminalul 2 al aerogării, adică cel vechi, și prin containere modulare.

Sunt disponibile în continuare circa 100 de locuri de parcare în zona terminalului vechi, însă acestea se pot dovedi puține pentru pasageri, dat fiind că este plin sezon de curse charter spre destinații de vacanță.

Astfel, începând de joi, 15 iunie, pasagerii pot parca gratuit la ERA Park, care pune la dispoziția Aeroportului 200 de locuri. De acolo, vor circula curse directe ale OTL până la aeroport, „o dată la 20 de minute, înainte și după un zbor”, conform unui comunicat al Aeroportului din Oradea. Și aceste curse vor fi gratuite. 

Sistemul este pus în practică în urma unui parteneriat între aerogară, ERA Park și OTL. 

„Această măsură temporară se impune deoarece numărul locurilor de parcare este limitat din cauza lucrărilor de extindere a terminalului. Rămân disponibile locurile de parcare de la Terminalul 2, dar acestea sunt puține. Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și vă asigurăm că se depun eforturi pentru a vă facilita o călătorie cât mai puțin stresantă, în ciuda șantierelor”, a transmis Răzvan Horga, directorul Aeroportului din Oradea.

În aceeași informare se precizează că măsura „a fost necesară deoarece Terminalul 1 al Aeroportului din Oradea se află într-un proces amplu de extindere, în cadrul unui proiect cu fonduri europene, iar locurile de parcare nu mai pot fi folosite”.

Terminalul nou al aerogării va fi extins astfel încât să poată fi procesați 800 de pasageri/oră, atât pe zboruri interne, cât și pe zboruri externe.

Noile construcții se vor dezvolta preponderent la parter, având în unele zone și etaj/mezanin. Se vor realiza totodată spații comerciale, birouri pentru personalul administrativ, handling, de securitate și pentru reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control: Poliția de frontieră, SRI și Vamă. Lucrările presupun și extinderea parcării.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!