Cele 280 de locuri de parcare amenajate de municipalitate în spatele blocurilor de pe ambele laturi ale străzii Calea Aradului au fost date în folosinţă.

Parcările dinspre stradă au fost desfiinţate pentru lărgirea carosabilului, cu ocazia construirii noii linii de tramvai, şi amenajarea unei piste pentru biciclete. "Când a început construirea noii linii de tramvai toate parcările de pe partea stângă şi partea dreaptă a străzii Calea Aradului au fost desfiinţate şi mutate în spatele blocurilor. Pentru a face loc parcărilor, pe partea stângă a străzii, cum ieşi din oraş, au fost demolate toate garajele şi încă trei imobile, iar pe partea dreaptă alte două imobile", a declarat viceprimarul Florin Birta, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la faţa locului.

Cu ocazia lucrărilor, municipalitatea a lărgit trotuarul dinspre şosea şi a amenajat o pistă pentru biciclete.

"Pe toată lungimea străzii Calea Aradului, de la pârâul Peţa până la Imprimeria de Vest, a fost amenajată o pistă pentru biciclete. Aceasta se leagă la un capăt la pista de pe malul Peţei şi la celălalt la cea din strada Oneştilor. Astfel se poate ajunge cu bicicleta, în condiţii de siguranţă, din cartierul Nufărul până în Rogerius sau în zona centrală", a spus viceprimarul Birta.

Cele 280 de locuri de parcare au fost amenajate de firma Drumuri Bihor pentru circa 2 milioane lei.