Persoanele vârstnice din Sântandrei vor putea beneficia de îngrijire și asistență medicală, în urma unui proiect cu finanțare prin Planul Național de Dezvoltare și Reziliență (PNRR) prin care se va construi un centru de zi.

Centrul care ar urma să fie dat în folosinţă în vara anului 2026 va sprijinii vârstnicii din localitate. 

"Scopul Centrului vizează ameliorarea stării psihologice a bătrânilor singuratici şi vulnerabili prin diverse activităţi distractive, creative şi spirituale, precum şi îmbunătăţirea calităţii vieţii şi prevenirea instituţionalizării acestora", se arată într-o postare făcută joi pe Facebook de Primăria Sântandrei. 

Centrul va avea o capacitate de până la 50 de beneficiari pe zi.

Totodată, proiectul presupune şi crearea unei echipe mobile de îngrijire la domiciliu, care va putea ajunge până la 25 de oameni într-o zi.

Contractul de finanţare a fost semnat în toamna anului trecut, iar valoarea totală a finanţării nerambursabile este de 7.261.899,48 lei, fără TVA.

Pe de altă parte, Primăria Sântandrei a anunțat recent și că a fost depus spre finanțare la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest), un alt proiect, pentru construirea unui centru cultural multifuncțional și de tineret.

"Centrul va putea găzdui evenimente culturale, expoziții de artă locală, spectacole de teatru și muzică, ateliere creative, proiecții de film, precum și activități de dezvoltare personală și educație non-formală destinate tinerilor. Acesta ar urma să fie ridicat pe str. Parcului nr. 2.", se arată într-o altă postare a Primăriei Sântnadrei. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!