Zona pasajelor din Centrul Civic al Oradiei se înfrumusețează. După ce pasajele în sine au fost finalizate contra cronometru la sfârșitul anului trecut, în această primăvară se lucrează la amenajarea spațiilor verzi din jurul acestora, prin semănarea gazonului și plantarea de arbori, plante perene și flori.

Primarul Oradiei, Florin Birta, anunță că aceste lucrări vor fi gata până la sfârșitul lunii mai și detaliază ce cuprind. Astfel, în acea zonă vor fi atât copaci - ca arțari și mesteceni -, cât și plante și flori, inclusiv 400 de trandafiri.

„Lucrările de amenajare a spațiilor verzi din zona piațetei pietonale de deasupra pasajelor sunt în curs de finalizare. Peste 4.000 de metri pătrați au fost deja semănați cu gazon. S-au plantat 127 de arbori, dintr-o gamă largă de specii: arțar, mesteacăn, păr și cireș ornamental, stejar, magnolie, arbore de mătase și liquidambar. De asemenea, peste 500 de plante perene din specia lonicera, lavandă, crin, iarbă ornamentală vor îmbogăți spațiile verzi, iar 400 de trandafiri în șase varietăți vor înfrumuseța zona”, a transmis edilul, printr-un mesaj publicat joi seara pe pagina sa de Facebook, însoțit de câteva fotografii. 

sursa foto: Facebook / Florin Birta 

Birta subliniază că, prin realizarea acestui spațiu pietonal verde, se finalizează axa pietonală pe relația Piața Unirii - strada Vasile Alecsandri - Parcul 1 Decembrie - Centrul Civic - Catedrala Ortodoxă - Cetatea Oradea.

Fotografii Golden Pixel din Oradea au publicat câteva imagini realizate cu drona, care arată cum s-a schimbat deja fața locului, după ce au început lucrările la amenajarea zonelor verzi.

sursa foto: Facebook / Golden Pixel

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!