Piaţa Magnoliei din Oradea a fost închisă începând de luni publicului. Spaţiul a fost izolat cu gard şi transformat în şantier în vederea unor lucrări de reabilitare care vor transforma zona în centru de cartier.

Accesul interzis!

Pentru început, constructorii şi-au amenajat rampe de acces pentru a putea coborî în parc cu utilajele grele şi au început să îşi pregătească spaţiul de lucru.

Muncitorii au demontat în cursul zilei de luni toate băncile şi tot mobilierul urban, iar marţi lucrau la dezafectarea stâlpilor de iluminat.

În următoarea etapă, constructorii vor trece la amenajarea organizării de şantier şi dezafectarea pavajului.

Va fi centru de cartier

După cum BIHOREANUL a mai scris, piaţa Magnoliei va fi transformată într-un centru al cartierului Rogerius, unde orădenii să se poată întâlni, plimba sau relaxa.

Pavajul existent va fi înlocuit cu piatră cubică din granit inclusiv la nivelul trotuarelor perimetrale din jurul pieţei, astfel încât la final suprafaţa dalată se va întinde pe 4.600 metri pătraţi.

Cu ocazia lucrărilor, aici vor fi amenajate două locuri de joacă cu strat din covor de cauciuc, două cu nisip şi vor fi amplasate mai multe echipamente pentru joacă.

În partea dreaptă a pieţei va fi amenajată o fântână arteziană, care va funcţiona cu recircularea apei, iar în centrul ei va rămâne în continuare sculptura existentă în teren.

Conform proiectului, lucrările vor trebui să se desfăşoare fără să afecteze copacii existenţi, iar constructorul are obligaţia să planteze aici încă 105 arbori şi 580 arbuşti.

Lucrările, în valoare de 10,9 milioane lei, cu finanţare europeană, sunt executate de firma Gavella care are termen de execuţie de 18 luni.