Lucrările pe cei aproape 6 kilometri ai centurii Oșorhei au fost realizate în proporție de 90% și „se apropie de încheiere”, afirmă Consiliul Județean Bihor.

„Constructorii lucrează la amenajarea sensurilor giratorii, la șanțuri, la montarea parapetelor și la drumurile laterale”, informează administrația județeană.

Traseul de 5,8 kilometri al centurii Oșorhei pornește de pe centura Oradea, din sensul giratoriu situat la intersecția cu drumul spre Cheriu, ocolește Oșorheiul prin sud și se termină în sensul giratoriu de pe DN1, care face legătura cu satul Fughiu.

Centura Oșorhei va contribui semnificativ la descongestionarea traficului de pe cea mai aglomerată ieșire din Oradea, cea spre Cluj, pe DN1. „Nu vor mai fi blocaje înspre Oșorhei, ceea ce înseamnă economie de timp și de costuri”, arată CJ Bihor.

sursa foto: CJ Bihor

În primăvara acestui an, președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, spunea că circulația pe centura Oșorhei se va deschide în august.

În cadrul aceluiași proiect se reabilitează cei 12,8 km ai DJ 767E dintre Oșorhei și Copăcel. Aici lucrările presupun lărgirea drumului, amenajarea accesurilor la proprietăți, refacerea podețelor, demolarea și refacerea podului peste Valea Sărand, stadiul execuției ajungând la 70%.

Realizarea centurii Oșorhei și reabilitarea DJ 767E fac parte din obiectivul de investiții „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea; Lot 1: Sector 1 (DJ767J) – Oșorhei și DJ767E – Oșorhei – Copăcel”, din proiectul „Construirea și reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T din Județul Bihor”.

Lucrările sunt executate de PORR Construct, iar valoarea contractului pentru cele două drumuri este de 108,275 (fără TVA), finanțarea fiind asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027.

Din proiectul „Construirea și reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T din Județul Bihor” mai fac parte și centurile Nojorid, Sântandrei, Biharia și drumul de legătură Biharia - Paleu, modernizarea DJ 763 Padiș – Ic Ponor și reabilitarea DJ 795 Salonta – Tinca. Dintre acestea, centura Sântandrei a fost deja deschisă circulației în luna mai.

CJ Bihor a finalizat sau are în lucru 8 drumuri noi, cu o lungime totală de 68 de km: centura Aleșd (5,8 km), centura Beiuș (9,3 km), centura Sântandrei (5 km, deschisă în luna mai), centura Nojorid (8,4 km, urmează să fie deschisă la finele lunii), centura Sânmartin (8 km, finalizată luna trecută), centura Oșorhei (5,8 km), centura Biharia (8,7 km) și Inelul Metropolitan de Sud Oradea (17 km).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!