Poliţiştii au transmis primele concluzii despre cele două accidente rutiere mortale produse miercuri pe şosele din Bihor. Din primele cercetări, atât şoferul care şi-a pierdut viaţa în Şoimi, cât şi şoferiţa care a murit la ieşire din Oradea au pierdut controlul asupra maşinilor pentru că nu au adaptat viteza la condiţiile de drum. 

Potrivit unei informări transmise joi de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, accidentul de miercuri seară, de la ieşirea din Oradea spre Biharia, în care au fost implicate un autotren cu semiremorcă şi un autoturism, s-a produs după ce şoferiţa din maşina mică a pierdut controlul asupra direcţiei într-o curbă la dreapta. 

"În urma investigațiilor efectuate la fața locului de către polițiștii rutieri din Oradea, s-a constatat că, o femeie de 55 de ani, din comuna Nojorid, în timp ce conducea un autoturism pe DN19, înspre municipiul Oradea, într-o curbă la dreapta, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi pierdut controlul asupra direcției, ar fi pătruns pe sensul opus de circulație și ar fi intrat în coliziune cu un autotren cu semiremorcă, condus înspre Biharia, de un bărbat de 54 de ani, din comuna Popești", scrie în informare. 

Drumul era alunecos, iar vizibilitatea redusă din cauza ceţii, spun anchetatorii, care cred că şoferiţa a pierdut controlul maşinii pentru că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum.

Cert este că, din păcate, femeia a suferit multiple leziuni, care i-au provocat decesul la fața locului. 

Cealaltă tragedie produsă miercuri a fost pe drumul judeţean 709/A, la ieşirea din localitatea Şoimi, spre Pocola, unde un şofer în vârstă de 31 ani din Urviş de Beiuş a ieşit în decor şi s-a izbit cu maşina de un copac. Tânărul a suferit răni mult prea grave şi nu a putut fi salvat. 

În ambele cazuri poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea exactă a împrejurărilor în care s-au produs evenimentele. 

Reduceţi viteza!

Pentru a preveni astfel de tragedii, poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor să adopte permanent o conduită preventivă la volan, acordând o atenţie mult mai mare faţă de restul perioadei a anului, când carosabilul este uscat.

Concret, şoferilor li se recomandă să circule cu pneuri corespunzătoare, să reducă viteza mai ales în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar, în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de maximum 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora. 

Totodată, poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să-şi cureţe parbrizul, luneta şi geamurile laterale, să folosească sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de maşina din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să nu vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!